ITWatch

Xerox dropper fjendtlig overtagelse af HP

Xerox har nu officielt droppet sit forsøg på at overtage HP. Årsagen er den økonomiske nedtur, som coronakrisen har udløst.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Tvekampen mellem cheferne i Xerox og HP ser tirsdag ud til at være overstået. Og bestyrelsen og direktørerne i HP vandt, for Xerox har officielt droppet sit forsøg på at gennemføre en overtagelse af HP, der er en af verdens største producenter af computere og printere.

Xerox, den amerikanske kæmpe inden for blandt andet kopimaskiner, har på den baggrund tirsdag trukket sit overtagelsestilbud tilbage. Årsagen er den tumult på finansmarkederne og den økonomiske nedtur, som coronavirusset har udløst.

"Den nuværende globale sundhedskrise og efterfølgende makroøkonomiske og markedsmæssige tumult forårsaget af Covid-19 har skabt et miljø, som ikke er befordrende for, at Xerox fortsat forfølger en overtagelse af HP Inc.," hedder det i en meddelelse fra Xerox.

"Efterfølgende trækker vi vort overtagelsesbud for at opkøbe HP tilbage, og vi vil ikke længere søge at nominere vores gruppe af højt kvalificerede kandidater til HP's bestyrelse."

Xerox indledte sin jagt på HP tilbage i november sidste år og løftede så sent som i februar sit bud per aktie i HP fra 22 til 24 dollar, hvilket var ensbetydende med en samlet overtagelsespris på mere end 35 mia. dollar.

HP har omvendt i starten af marts for anden gang afvist buddet fra Xerox og samtidig opfordret aktionærerne til at takke nej til tilbuddet.

I tirsdagens eftermarked steg Xerox' aktie indledningsvist, men er siden faldet tilbage til et nærmest uændret niveau. HP's aktie er omvendt faldet med 1,6 pct.

HP Inc. afviser løftet købstilbud fra Xerox

Xerox løfter milliardstort købstilbud på HP

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger