ITWatch

ABG om GN: Konsensus skal løftes - aktien skal op

Der lagt op til, at analytikerne skal have justeret deres forventninger til væksten i 2019, og aktiekursen ses reagere positivt torsdag morgen, vurderer Jannick Lindegaard Denholt, analytiker hos ABG Sundal Collier.

Foto: GN Store Nord / PR

GN Group leverede onsdag aften, kun en håndfuld timer før fremlæggelsen af regnskabet for andet kvartal, en opjustering af prognosen for den organiske omsætningsvækst i forretningsbenet GN Audio. Koncernen ser nu en fremgang på "omkring" 24 pct. mod tidligere "mere end" 19 pct.

Efter onsdagens melding er der lagt op til, at analytikerne skal have justeret deres forventninger til væksten i 2019, og aktiekursen ses reagere positivt torsdag morgen, vurderer Jannick Lindegaard Denholt, analytiker hos ABG Sundal Collier.

"Det er en ret stor opgradering, så aktien skal noget op, spår analytikeren med forbehold for markedets øvrige udvikling i disse urolige tider, samtidig med at han påpeger, at indtjeningsmarginen i Audio er lavere end i koncernens andet ben, høreapparatforretningen."

Han henviser til, at ABG's estimat forud for meldingen lød på en organisk vækst i Audio i år på 22,8 pct., mens konsensus lå på 21,1 pct.

"Det er en stærk performance, og konsensus skal op med 3 pct.point. Det vidner om, at det virkelig kører godt," siger Jannick Lindegaard Denholt og peger på, at det er ekstra imponerende i et forbrugersegment, hvor GN Audio konkurrerer med store navne som Bose og Apple.

"Hvis man ser på udviklingen i forretningen i første kvartal, har nogen nok lugtet lunten, og jeg havde da på forhånd også regnet med en fortsættelse af den solide præstation og set Audio som en mulig joker for en opjustering," siger Jannick Lindegaard Denholt.

Et enkelt muligt hår i suppen er der dog. GN Audio regner nemlig stadig med en driftsmargin omkring 20 pct. målt på EBITA.

"Operationel skalering bliver et åbenlyst spørgsmål. Hvorfor forbedres indtjeningsevnen ikke, når volumen vokser? Det kan potentielt dæmpe reaktionen."

Udover løftet af vækstforventningen i Audio fastholder GN Group sine øvrige forventninger, herunder også til Hearing. Og så det bider ABG's analytiker mærke i.

"Det er positivt, at det er uforandret inden for høreapparater. Der har været en del tvivl, da Sonova har gjort det godt i VA-kanalen, og da Demant nedjusterede."

GN Audio løfter prognose for omsætningsvæksten markant

GN-konkurrent leverer bedre på bunden end ventet

Analytikere: Væksten køler en smule af i GN Audio

Historiske GN runder 150 tumultariske år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger