ITWatch

Micron fik solidt tredje kvartal - skuffer med prognosen

USA' største producent af hukommelseschips løfter sløret for en bedring i efterspørgslen - på trods af handelskrigen mellem USA og Kina - men prognosen for fjerde kvartal skuffer alligevel.

PR
Foto: PR

Den amerikanske chipproducent Micron Tehcnology stiger med 8,2 pct. i tirsdagens eftermarked, da koncernens regnskab for tredje kvartal har overgået forventningerne.

USA' største producent af hukommelseschips løfter sløret for en bedring i efterspørgslen - på trods af handelskrigen mellem USA og Kina - men prognosen for fjerde kvartal skuffer alligevel.

Micron Technology kom gennem perioden med et justeret overskud per aktie på 1,05 dollar, mens omsætningen landede på 4,79 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på blot 78 cent og en omsætning på 4,68 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 1,20 mia. dollar mod ventede 0,89 mia. dollar.

"Mens vi ser tidlige tegn på en bedring i efterspørgslen, planlægger vi at reducere vores kapitalomkostninger i regnskabsåret 2020 for at hjælpe til med at forbedre sektorens udbud-efterspørgsels-balance," udtaler topchef Sanjay Mehrotra i regnskabet.

Micron har på en efterfølgende telekonference også meldt prognosen for fjerde kvartal ud. Her venter koncernen en omsætning i intervallet 4,30 til 4,70 mia. dollar, mens den justerede indtjening ses lande i intervallet 38 til 52 cent. Det skuffer i sammenligning med analytikernes spådom om en omsætning på 4,56 mia. dollar og en indtjening per aktie på 63 cent.

Micron er fanget i krydsilden i handelskrigen mellem USA og Kina, for den kinesiske teknologi- og telekæmpe Huawei, som tidligere tegnede sig for 10 pct. af Microns omsætning, er sat på USA's sorte liste, hvilket forhindrer amerikanske virksomheder i at samarbejde med Huawei uden forudgående tilladelse fra myndighederne. Og selv om Micron har sikret sig en bredere kundeportefølje de senere år, risikerer koncernen ligesom sine branchekollegaer i USA at blive afskåret fra det store kinesiske marked, skriver Bloomberg News.

Chipaktie i hopla efter regnskab

Chipproducent ser opbremsning i salget

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger