ITWatch

Apples svigtende iPhone-salg i Kina kræver nye tiltag

Analytikere peger på, at Apple bør lave radikale ændringer i deres nuværende salgsstrategi, hvis de skal have bedre resultater i Kina.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Eric Risberg

Apple møder svigtende salgstal i Kina og analytikere mener, at teknologigiganten må foretage radikale ændringer i deres nuværende salgsstrategi for at opnå bedre resultater på verdens største smartphonemarked.

Det skriver the Wall Street Journal.

I det seneste kvartal faldt Apples salg i Kina faldet med 27 pct. til 13,17 mia. dollar, hvilket udløste en nedjustering fra selskabet i januar og svækkede selskabets i forvejen forslåede aktie.

Nogle tidligere ansatte og analytikere foreslår, at Apple skal forfølge en mere differentieret strategi for gadgets og software i Kina og afslutte sin "one-size-fits-all-markets"-tilgang.

Kritikken lyder, at selskabet ikke altid har kunnet levere iPhones, der passede godt med lokale apps og brugermønstre.

"De tilpasser sig ikke hurtigt nok. Disse apps og systemer er hvordan folk i Kina kommunikerer, og hvis du ikke har en problemfri integration, så har de kinesiske producenter en fordel," siger en tidligere Apple-chef i Asien til Wall Street Journal.

Den topstyrede administration og hemmelighedsfulde kultur i Apple vurderes også at have svækket selskabets forretning i Kina.

Teknologiselskabet udtalte tirsdag, at svage økonomiske forhold og en lavere efterspørgsel på iPhones end ventet, har svækket selskabets forretning i Kina, og ifølge selskabets administrerende direktør, Tim Cook, vil der blive gennemført en række initiativer for at forbedre resultaterne.

Apple har også sænket prisen på iPhone XR for at modregne valutasvingninger, som selskabet siger har ramt salget i Kina.

/ritzau/FINANS

Apple opretholder optimisme trods iPhone-salgsnedgang

Forventningerne til Apple er lave på trods af stabilisering i salget 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs