ITWatch

Danmark får første rugekasse til rumiværksættere

Med et økonomisk fundament på 50 mio. kr. skal et nyt inkubatorprogram give iværksættere inden for rumteknologi viden og økonomisk støtte til at vokse sig store.

"Nu har man et sted at gå hen, hvis man er en dansk virksomhed," siger uddannelses- og forskningsminister Thommy Ahlers (V) | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark får sin første rumfartsinkubator, der skal give viden og økonomisk støtte til talentfulde iværksættere.

Det skriver Berlingske Business.

Inkubatoren bliver forankret på DTU og skal blandt andet lave teknologisk og forretningsmæssig rådgivning til 40 iværksættervirksomheder over de næste fem år. Telentprogrammet får et økonomisk rygstød på 50 mio. kr., der bl.a. er skrabet sammen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, Industriens Fond og European Space Agency.

"Nu har man et sted at gå hen, hvis man er en dansk virksomhed, der arbejder med rumteknologi eller rumdata, hvor man har valgt at specialisere sig i at rådgive netop den slags virksomheder," siger uddannelses- og forskningsminister Thommy Ahlers (V) til Berlingske.

Målet er at indsatsen i 2025 har skabt en række virksomheder med en samlet omsætning på 20 mio. euro og 350-400 højteknologiske arbejdspladser.

Gomspace: Læg rumromantikken på hylden og se det som et erhverv

Gomspace taber højde på børsen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs