ITWatch

Chipgigant anklager Apple for at sælge hemmeligheder til konkurrent

Ifølge den amerikanske chipproducent Qualcomm har Apple ulovligt fodret Intel med fortrolige oplysninger, der været med til at presse selskab ud af varmen hos Iphone-producenten.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Den amerikanske chipproducent Qualcomm retter en hård anklage mod Iphone-producenten Apple, der – ifølge Qualcomm – har givet forretningshemmeligheder videre til konkurrenten Intel.

Det skriver meidet Macrumors.

Ifølge klagen har Apple haft adgang til kildekode og værktøjer til LTE modems fra Qualcomm, og det er denne information, som selskabet mener, at Apple har givet videre til Intel, så de kunne forbedre deres chips. Det har samtidig betydet, at Apple er stoppet med at bruge Qualcomms chips i den nyeste Iphone.

"Endnu en gang har Apple krænket sine kontraktmæssige forpligtelser og misbrugt Qualcomms ejendomsrettigheder i et forsøg på at forbedre sin præstation og øge sin fortjeneste," siger Don Rosenberg, der er General Counsel hos Qualcomm, i et skriftligt svar til mediet.

"Koden, værktøjerne og designdetaljerne i Qualcomms modemteknologi, der er genstand for denne retssag, repræsenterer geni og arbejde fra vores dedikerede ingeniører. Vi har kun retsstatsprincippet til at beskytte dem," lyder det videre.

Qualcomm har allerede et søgsmål kørerende mod Apple fra november 2017, som forventes at komme for en dommer til foråret næste år. I klagen understreger selskabet, at de ufine metoder har kostet selskabet muligheden for at levere til Apple's produkter.

"Faktisk står det nu klart, at Apple er involveret i en årelang kampagne med falske løfter, skæve og subterfuge, der er designet til at stjæle Qualcomms fortrolige oplysninger og handelshemmeligheder med det formål at forbedre ydeevnen af lavkvalitets modemchips med det ultimative mål at eliminere Qualcomms Apple-baserede forretning," står der i klagen.

Chipproducent indgår forlig på 600 millioner i Taiwan

Aflyst Qualcomm-NXP fusion er en win-win for Beijing 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs