ITWatch

Antallet af billeder fordoblet på fem år - men kameraindustrien lider

På trods af at der er blevet taget 1200 milliarder billeder på et år, kæmper kameraindustrien.

Apples Iphone X skulle efter sigende være blevet produceret af børn under ulovlige forhold. | Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Selvom antallet af billeder, der bliver taget på verdensplan, ifølge tal fra statistikbanken Statista er fordoblet fra 660 milliarder fotos til 1200 milliarder på fem år, kæmper kameraindustrien alligevel. Det skriver Børsen.

I alt 85 pct. alle fotos bliver i dag taget med en smartphone, mens kun 10 pct. fanges med et traditionelt kamera. De sidste fem pct. klarer en tablet. I øjeblikket sidder Apple på ca. 19,2 pct. af markedsandelen, Samsung 18,4 pct. og Huawei 10,2 pct, fremgår det.

Mobiltelefonen har således for manges vedkomne forlængst erstattet det traditionelle kamera,  og det har skudt kameraproducenternes salg i sænk - særligt de såkaldte små kompaktkameraer er ramt.

"Kameraproducenterne har fået det enormt svært, efter smartphone-producenterne har gjort deres indtog på kameramarkedet. I takt med at kameraerne på telefonerne bliver bedre, bliver det sværere og sværere for folk at se, hvorfor de skal slæbe rundt på et tungt og dyrt kamera, når de har telefonen i lommen," udtaler John G. Pedersen, der er teknologiekspert og driver den uafhængige side Meremobil.dk, til mediet.

Canon Danmark lander stort underskud 

Kameraproducent fastholder omsætning mens bundlinjen falder

Samsungs nye smartphone kan tage 960 billeder i sekundet

Med iPhone X viser Apple igen sin sans for teknologisk timing 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs