ITWatch

Senatet genindfører sanktioner rettet mod kinesiske ZTE

Stik imod en aftale mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske regering, har senatet i USA stemt om at genindføre forbuddet mod det kinesiske teleselskab ZTE.

Foto: Ritzau Scanpix

Senatet har stemt om at genindføre forbuddet mod at sælge amerikanske dele til det kinesiske teleselskab ZTE. Det går imod præsident Donald Trumps aftale med den kinesiske regering om at redde selskabet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Foranstaltningen om at genindføre forbuddet er en del af et større, "must-pass" forsvarslovforslag, som Senatet stemte om mandag. Det forventes, at USA's præsident, Donald Trump, vil forsøge at få fjernet salgsforbuddet fra lovpakken igen.

Det kinesiske teleskab ZTE har ifølge det amerikanske handelsministerium gentagne gange overtrådt amerikanske sanktioner. Flere medlemmer af den amerikanske efterretningstjeneste mener også, at teleselskabets udstyr kan bruges til at udspionere amerikanere. Det har ZTE dog afvist.

Donald Trump mødes tirsdag aften med de republikanske lovgivere fra Repræsentanternes Hus, og han forventes at skulle mødes med de republikanske medlemmer af Senatet onsdag, hvor det antages, at han vil sørge for, at ZTE kan fortsætte handlen som før.

Repræsentanternes Hus har allerede vedtaget et lignende forsvarslovforslag uden forbuddet om amerikansk salg til ZTE, og dets topforhandler regner med at løse uoverensstemmelserne med Senatet.

Det var præsident Donald Trump, der personligt forhandlede med Kinas præsident, Xi Jinping, om fortsat at lade ZTE købe amerikanske varer, hvilket gik imod det amerikanske handelsministeriums beslutning om at forbyde salg til teleselskabet.

/ritzau/FINANS

Investorer barberer milliarder af værdien på kinesisk mobilproducent 

Kinesisk mobilproducent får 1 mia dollar i bøde for sanktionsbrud 

Qualcomm-chef: Kina kan udfordre Apple og Samsung med 5G 

Telias milliardflirt med Bonnier kan øge svensk stats medieejerskab 

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs