ITWatch

Forbud mod salg i USA knækker kinesisk mobilproducent

Kinas næststørste mobilproducent lukker sin mobilforretning ned ovenpå et syv år langt salgsforbud i USA.

Foto: Ritzau Scanpix

Den kinesiske producent af mobiltelefoner ZTE har bogstaveligt talt ramt muren og stoppet sine aktiviteter, efter selskabet blev idømt en syv år lang karantæne mod at sælge sine produkter i det amerikanske marked. Forbuddet kommer, fordi ZTE har solgt udstyr til Iran omfattet, som er omfattet af de internationale sanktioner mod landet.

Det skriver Berlingske Business.

ZTE er, efter Huawei, Kinas næststørste mobilproducent og indtil forbuddet det fjerdemest populære mobilmærke i USA. På grund af forbuddet må amerikanske selskaber heller ikke handle med ZTE, hvilket kan mærkes, da omkring en tredjedel af komponenterne i selskabets telefoner kommer fra USA.

Foruden bøden skal ZTE også betale en bøde på 890 mio. dollar (5,4 mia. kr.). Selskabet meddelte onsdag, at "de største aktiviteter i selskabet er stoppet" på grund af forbuddet, men at man har kapital til at leve op til eksisterende forpligtigelser.

Nokia køber amerikansk softwareselskab 

Pentagon forbyder Huawei og ZTE 

USA bandlyser kinesisk mobilproducent i syv år 

Kinesisk telefonproducent får milliardbøde i amerikansk retssag for ulovligt salg til Iran 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs