ITWatch

Forbud mod salg i USA knækker kinesisk mobilproducent

Kinas næststørste mobilproducent lukker sin mobilforretning ned ovenpå et syv år langt salgsforbud i USA.

Foto: Ritzau Scanpix

Den kinesiske producent af mobiltelefoner ZTE har bogstaveligt talt ramt muren og stoppet sine aktiviteter, efter selskabet blev idømt en syv år lang karantæne mod at sælge sine produkter i det amerikanske marked. Forbuddet kommer, fordi ZTE har solgt udstyr til Iran omfattet, som er omfattet af de internationale sanktioner mod landet.

Det skriver Berlingske Business.

ZTE er, efter Huawei, Kinas næststørste mobilproducent og indtil forbuddet det fjerdemest populære mobilmærke i USA. På grund af forbuddet må amerikanske selskaber heller ikke handle med ZTE, hvilket kan mærkes, da omkring en tredjedel af komponenterne i selskabets telefoner kommer fra USA.

Foruden bøden skal ZTE også betale en bøde på 890 mio. dollar (5,4 mia. kr.). Selskabet meddelte onsdag, at "de største aktiviteter i selskabet er stoppet" på grund af forbuddet, men at man har kapital til at leve op til eksisterende forpligtigelser.

Nokia køber amerikansk softwareselskab 

Pentagon forbyder Huawei og ZTE 

USA bandlyser kinesisk mobilproducent i syv år 

Kinesisk telefonproducent får milliardbøde i amerikansk retssag for ulovligt salg til Iran 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs