ITWatch

Apple får britisk skattesmæk

Apple har lagt 217 mio. pund – 1,8 mia. kroner – hos de engelske myndigheder i ekstra skat.

Foto: PR/Apple

Teknologi-giganten Apple har afleveret 217 mio. pund til den engelske stat i kølvandet på et krav fra landets skattemyndigheder.

Det skriver Financial Times.

Ifølge Apple kommer den ekstra skat fra øget økonomisk aktivitet, og Apple udtrykker stolthed over at være "en økonomisk vækstmotor i Storbritannien".

"Apple kender så udmærket til den vigtighed, som korrekt betaling af skat har for et samfund. Vi betaler det, vi skal, i henhold til love og regler i de lande hvor vi opererer," skriver virksomheden i en pressemeddelelse ifølge Financial Times.

De britiske skattemyndigheder har afvist at kommentere Apples skatteforhold.

"Multinationale selskaber skal betale alle skatter og afgifter, og vi lader os ikke nøjes med mindre," skriver den britiske skattemyndighed HRMC til Financial Times.

Ud over de engelske krav forbereder Apple sig angiveligt på et endnu større torskegilde, da virksomheden har sat 13 mia. pund af til at dække skattekrav fra EU i forbindelse med selskabets aktiviteter i Irland.

/ritzau/FINANS

Direkte forbindelse til USA styrker Danmark i datacenterkamp 

B&O lukker Apple og Google ind 

Internationale virksomheder begejstrede for dansk mixed reality 

Hårdere konkurrence til Audio kan ramme væksten 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs