ITWatch

Hårdere konkurrence til Audio kan ramme væksten

GN Audio ventes at komme under øget pres i markedet fra konkurrenterne, hvilket vil betyde reduceret vækst i den samlede GN Group.

Foto: PR/GN Audio

GN Groups headset-division, GN Audio, var overordnet set den store vækststjerne i det danske selskabs regnskabsbøger sidste år, hvor Audio lidt uvant trådte et skridt foran storebror, høreapparatselskabet GN Hearing, og leverede markante vækstrater i de første tre kvartaler.

Men i fjerde kvartal er væksten efter alt at dømme blevet dæmpet en smule, vurderer Jyske Bank, der ser nye produktlanceringer fra den amerikanske konkurrent Plantronics bremse vækstlokomotivet en smule.

"Konkurrencen i GN Audio er tiltagende, hvor meget tyder på, at Plantronics er på vej tilbage efter at have lanceret nye konkurrencedygtige produkter, herunder de nye Blackwire og Voyager UC-produkter, som er blevet godt modtaget af kunderne," skriver Jyske Bank i en analyse, hvor den negative anbefaling "sælg" af GN-aktien fastholdes.

Banken forventer en fortsat god udvikling i GN Audios forretning for kontorer og call-centre (CC&O), hvor væksten i flere år også hos GN særligt er kommet fra Unified Communications-segmentet (UC).

Men tempoet har formentlig ikke været helt så højt i oktober, november og december, som tilfældet var i 2017's første tre kvartaler, der bød på en organisk vækst på henholdsvis 8 pct., 12 pct. og 9 pct.

"Vi forventer, at markedsforholdene for CC&O-forretningen fortsat vil være robuste, hvor GN er godt positioneret til fortsat at levere høj vækst, dog ikke i samme størrelsesorden som i tredje kvartal 2017. Vi forventer derfor ikke, at GN Audio vil være i stand til at gentage den høje organiske vækst set i tredje kvartal 2017," skriver Jyske Bank.

Banken venter selv en organisk vækst i GN Audio på 6,5 pct. i fjerde kvartal, hvilket vil sikre en samlet vækst i 2017 på 8,7 pct. Og det er et pænt stykke over GN Audios egne forventninger, der blev opjusteret ved regnskabet for tredje kvartal og lyder på en organisk vækst på "mere end" 7 pct.

/ritzau/FINANS

Apple sender danske hovedtelefonproducenter til tops 

GN får ikke et nyt forsøg i konkurrencesag mod amerikansk rival 

GN Audio slår Samsung med trådløse ørepropper 

Tidligere sangerinde har byttet operaen i New York ud med lyd-virksomhed  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs