ITWatch

GN får ikke et nyt forsøg i konkurrencesag mod amerikansk rival

Dommeren afviser at vurdere, om GN Audio har fået unfair behandling i håndteringen af beviserne til sagen mod Plantronics.

GN Groups headset-selskab, GN Audio, får ikke mulighed for at lade konkurrencesagen mod den amerikanske konkurrent Plantronics gå om.

Det har dommeren i sagen afgjort.

Dommeren, Leonard P. Stark, har ikke vurderet, at GN Audio har fået unfair behandling i håndteringen af beviserne til sagen, og derfor kan den ikke gå om. I stedet overvejer GN fortsat, om selskabet vil appellere afgørelsen.

"Nu er vi igen der, hvor vi sådan set også var, da afgørelsen kom, og vi fortsætter vurderingen af, om vi skal appellere eller ej," siger Steen Frentz Laursen, der er kommunikationschef hos GN Group, til Ritzau Finans.

Sagen, der blev afgjort den 18. oktober sidste år ved retten i Wilmington, stammer helt tilbage fra 2012, og GN Audios påstand er, at Plantronics skulle have skaffet sig uretmæssige fordele ved at lave aftaler med visse distributører i USA om at hjælpe med at sætte forretningen op, hvis de samtidig gav en "fordelagtig behandling" til det amerikanske selskabs produkter.

Men det mente den otte personer store jury i retten i Wilmington altså ikke.

Ifølge GN Audio har det såkaldte Plantronics Only Distributors-netværk ellers holdt både det danske selskab og andre konkurrenter fra at sælge deres produkter til en stribe forhandlere på det amerikanske marked.

En bemærkelsesværdig del af sagen har været den tidligere afsløring af, at ansatte hos Plantronics slettede titusindvis e-mails, der kunne have kastet lys over selskabets forretningspraksis.

Det kostede i 2016 en bøde på 3 mio. dollar (19 mio. kr.) til selskabet. Ifølge et specialiseret it-selskab har Plantronics' ansatte slettet mellem 36.000 og 90.000 e-mails, hvoraf estimeret 2-3 pct. var relevante for sagen, men siden har været umulige at genfinde.

Den manøvre brugte GN's advokater på de berammede retsdage som argument for, at det amerikanske selskab har noget at skjule, mens Plantronics omvendt har betegnet det som en afledningsmanøvre fra et svagt juridisk udgangspunkt hos GN.

/ritzau/FINANS

GN gør indsigelse mod advokatregning fra konkurrent

GN Audio taber retssag mod amerikansk rival 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs