ITWatch

Østrigsk kometaktie stiger igen efter nye Apple-rygter

Aktien i det østrigske teknologiselskab AMS stiger efter rygter om kommende leverancer af komponenter til nye produkter fra Apple.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Det østrigske teknologiselskab AMS med børsnotering i Schweiz er med i toppen af de europæiske markeder fredag efter nye rygter om tiltag hos den amerikanske teknologikæmpe Apple.

AMS er en stor leverandør til Apples iPhones, og rygter omkring nye produkter fra netop Apple har flere gange flyttet på aktien.

Fredag kommer medgangen fra en lidt uventet kant. Amerikanske Finisar, der også leverer komponenter til Apple, har købt en enorm fabrik i Texas, og det kan ifølge finanshuset Natixis betyde gode tider forude for både det selskab og AMS.

Begge ventes nemlig at skulle bidrage til udviklingen af en ansigtsgenkendelsesfunktion på iPhone, og tilkøbet af ekstra produktionskapacitet peger ifølge Natixis på, at det kan blive rullet ud til alle udgaver af Apples smartphones allerede næste år.

Natixis har den positive anbefaling "køb" af AMS med et tilhørende kursmål på 133 schweizerfranc. Det østrigske selskab har haft et forrygende 2017 indtil nu, hvor den er gået frem med 225 pct.

Fredag stiger aktien 6,2 pct. til 93,95 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS

Teknologiaktier står igen for skud 

Apple og Irland har indgået aftale om skattebetaling 

64 banker vil lancere Nets-konkurrent i Danmark 

Chipproducents aktie dykker efter nye søgsmål mod Apple 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs