ITWatch

Jysk datavirksomhed tjener godt på løsning til busser

Et makkerpar fra Viborg har stor succes med at sætte fladskærme og wifi op i landets busser med deres firma Adibus. Virksomheden har på få år udviklet sig til at arbejde med data.

Foto: René Schütze

Selskabet Adibus landede sidste år et overskud på otte mio. kr. før skat, og selskabet har siden stiftelsen i 2007 gennemgået en gedigen transformation fra hardwareleverandør til datavirksomhed.

Det skriver Børsen.

Bag virksomheden står makkerparret Brian Stærk Sørensen og Henrik Eriksen, og idéen bag selskabet var i første omgang at sætte informationsskærme og wifi op i landets busser.

I dag har Adibus udviklet sig til en datavirksomhed målrettet offentlig transport, som leverer alt fra realtidsinformation, passagertælling og videoovervågning.

"Vi skraber kun overfladen i forhold til, hvad vi kan bruge teknologien til, så der er stadig et kæmpe vækstpotentiale for os herhjemme," forklarer Brian Stærk Sørensen til Børsen.

Kæmpe potentiale i brugen af big data

Big data skal forbedre den offentlige sagsbehandling 

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs