ITWatch

Smartphone-salget steg i tredje kvartal

Salget af smartphones verden over steg i årets tredje kvartal, og mens Samsung trækker fra konkurrenterne, er kinesiske Huawei nu tættere på at indhente amerikanske Apple.

Foto: AP Photo/Richard Drew

Smartphone-salget sted i årets tredje kvartal med 2,7 pct. i forhold til sidste års talg, viser en ny rapport fra analysehuset IDC, ifølge Berlingske Business.

På verdensplan blev der solgt 373,1 mio. telefoner i indeværende års tredje kvartal. Af disse var 83,3 mio. smartphones produceret af sydkoreanske Samsung, der øger markedsandelen til 22,3 pct. en stigning på 1,4 procentpoint i forhold til året før.

For amerikanske Apple ligger markedsandelen godt og vel uændret på 12,5 pct. af verdens smartphones, mens kinesiske Huawei haler ind med i alt 39,1 mio. solgte telefoner - knap seks millioner mere end året før - og en markedsandel på 10,5 pct., fremgår det.

Mediet beretter, at flere unavngivne analytikere har spået, at Huawei snart vil overhale Apple og dermed indtage andenpladsen som verdens næststørste smartphoneproducent.

Kapløbet om kunstig intelligens er i gang: Vinderen vil også blive verdens hersker

Ny dansk Google-partner: "Danmark er kendt for lyd, design og hesteopdræt" 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs