Minister og spilbranchen på charmeoffensiv i USA

Med kulturminister Jakob Engel-Schmidt i spidsen er spilbranchen i disse dage på erhvervsfremstød i USA.
Foto: Stine Bidstrup
Foto: Stine Bidstrup

22 danske spilvirksomheder og en enkelt minister er taget på en fælles tur til USA, hvor de deltager i stor gaming-konference.

Ambitionen er at øge danske spiludvikleres tilstedeværelse på det amerikanske marked, oplyser erhvervsorgansationen Dansk Erhverv i en pressemeddelelse

”Med kæmpe succeser som Subway Surfers, Limbo og Hitman har den danske spilbranche igen og igen vist sin tårnhøje kvalitet. Spilbranchen har dog et endnu større potentiale. Derfor vil jeg sammen med branchen udbrede kendskabet til, hvad vi i Danmark er i stand til, så virksomhederne kan eksportere endnu flere af deres fremragende spil,” udtaler kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i meddelelsen.

Han peger samtidig på, at over halvdelen af danskerne gamer ugentlig. Derfor vil han som minister sætte større fokus på netop gaming og spilindustrien.

Den danske deltagelse på konferencen Game Developers Conference i San Francisco er arrangeret som et fælles fremstød af Udenrigsministeriet/Trade Council, Dansk Erhverv, Producentforeningen, Vision Denmark og Creative Denmark. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også