ITWatch

GN: Steelseries går langsommere end ventet

Selv om Steelseries-divisionen lå underdrejet i andet kvartal, vurderer GN Audio alligevel, at selskabet har vundet markedsandele.

Foto: Steelseries / PR

GN Audios tilkøbte gaming-udstyrsselskab Steelseries når slet ikke de takter i 2022, som GN oprindeligt havde regnet med.

Og det er - sammen med den klassiske forbrugervendte forretning hos GN Audio - også årsagen til, at selskabet onsdag aften måtte nedjustere forventningerne til hele året.

Men på trods af en organisk vækst på minus 30 pct. i Steelseries i andet kvartal antager GN Audio stadig, at selskabet har vundet markedsandele i et marked, der var endnu mere underdrejet.

Og det skyldes, at den største nedgang i gaming-markedet er kommet i midtersegmentet og ikke i så høj grad i premium-delen, hvor Steelseries har den største berøringsflade.

Til gengæld er særligt de dyrere produkter ramt af komponentmangel.

”Den måde, som markedet fungerer på, er, at i premium, hvor vi i høj grad er, er markedet bedre. Men der er vi så ramt af komponentmangel,” siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, til MarketWire.

”I midtersegmentet ser vi en klar svækkelse af markedet. Folk udskyder enten købene eller køber billigere, og i de lave priskategorier har vi slet ingenting. Så i midtersegmentet følger vi bare markedet ned,” fortsætter han.

Til gengæld er der mere modstandsdygtighed i de dyrere produkter, hvis ellers Steelseries kan sikre sig komponenter nok.

”Det ser sådan ud lige nu. Hvis du handler i den ende, så er du nok mere målrettet eller ikke så økonomisk påvirket, som tilfældet er i andre kategorier,” siger René Svendsen-Tune.

Oprindeligt havde GN Audio regnet med en organisk vækst på over 10 pct. i Steelseries i år, men nu ser selskabet i stedet det samlede marked falde med 25 pct. og Steelseries selv lande lidt bedre end det.

”Vi havde antaget en vækst på mere end 10 pct., og den får vi jo ikke. Med vores antagelse er stadig, at vi tager markedsandele,” siger René Svendsen-Tune.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs