ITWatch

Lego-topchef vil skabe "totaloplevelse" med metaverset sammen med gamingselskab

Legetøjsvirksomhedens samarbejde med Epic Games er svaret på Legos digitale udfordring, siger topchef Niels B. Christiansen til Børsen.

Lego-topchef Niels B. Christiansen | Foto: Mads Frost

Legos samarbejde med Epic Games skal bringe legetøjsgiganten ind i metaverset – et digitalt univers, hvor moderne mennesker, ifølge topchef Niels B. Christiansen, vil tilbringe rigtig meget tid, og hvor Lego håber at skabe ”den mest åbne platform”. Det siger han i en podcast fra Børsen.

Lego-topchefen tror på at metaverset bliver til virkelighed, og sammen med Epic Games’ programmører vil man skabe en platform i det digitale univers, hvor kreative mennesker kan udfolde sig, og der er sikkert for børn.

Den fysiske oplevelse af at bygge med legoklodser skal dog ikke blot kopieres i en digital version – sammen skal de to skabe en ”totaloplevelse”, siger Niels B. Christiansen. Tidligere har man i Lego mere set det digitale som et ”alternativ”, mener han.

I april blev det annonceret, at pengetanken bag Lego, Kirkbi, ville investere 6,8 mia. kr. i Epic Games, der blandt andet står bag spillet Fortnite. Investeringen kom netop i forbindelse med, at Epic Games har rejst penge til at udvikle et metavers.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch.)

Saudiarabisk fond køber sig ind i svensk spilgigant

Lego trykker på onlinespeederen: ”Vores største digitale investering i historien”

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs