ITWatch

Markedet tvivler på Microsofts køb af Activision

Microsoft bød i januar på Acitivsion Blizzard, der blandt andet står bag World of Warcraft-spillene.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

69 mia. dollar er, hvad softwarekæmpen Microsoft har budt på spiludvikleren Activision Blizzard, og da buddet faldt tilbage i januar, var det inklusiv en præmie på omtrent 45 pct. i forhold til kursen lige inden offentliggørelsen.

Til trods for det har aktien i Activision siden da været handlet med en markant rabat til prisen på 95 dollar per aktie, og det indikerer, at markedet ser problemer med handelen forude, skriver Reuters.

Faktisk har den mindste rabat været på knap 13,5 pct., da kursen i spilselskabet toppede i 82,31 dollar på buddagen, mens den midt i marts var helt oppe i 17 pct., da kursen var i 78,76 dollar.

Handelen mangler da også af blive godkendt af de amerikanske konkurrencemyndigheder under Federal Trade Commission, FTC, og der er samtidig en flere fremtrædende amerikanske senatorer, som ikke ligefrem er overbeviste om handelen, herunder Elizabeth Warren, Bernie Sanders og Sheldon Whitehouse - alle demokrater.

Senatorerne har netop opfordret FTC til at undersøge, hvordan en overtagelse vil stille medarbejderne i Activision Blizzard, som har været igennem en langvarig skandale med dårligt arbejdsmiljø, herunder mange eksempler på sexchikane og diskrimination.

Fredag lukkede Activisions aktiekurs i 80,82 dollar, og det svarer til en rabat til Microsofts bud på cirka 15 pct.

Mere fra ITWatch

Mit.dk er et "udstillingsvindue" for Netcompany

Netcompanys visningsklient til Digital Post, Mit.dk, ”fylder meget lidt” i seneste regnskab. Tjenesten skal mere ses som ”et udstillingsvindue for resten af Europa”, lyder det fra Netcompanys direktør, André Rogaczewski.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs