ITWatch

Activision Blizzard henter nye kræfter efter anklager om lovbrud

Amerikansk spiludvikler, der er anklaget for at overtræde arbejderloven, får ny personalechef samt salgs- og marketingschef, skriver Bloomberg News.

Foto: Jae C. Hong/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske spiludvikler Activision Blizzard har hentet nye kræfter til ledelsen for at få skabt orden på selskabskulturen, der ad flere omgange har været kritiseret over de seneste måneder.

Blandt andet har tidligere ansatte i selskabet været under anklage for krænkende opførsel.

Derfor har spiludvikleren ansat Julie Hodges, der er tidligere HR-direktør i Disney, som personalechef, mens Sandeep Dube, der er tidligere ledende ansat i luftfartsselskabet Delta, er hentet ind som salg- og marketingschef.

Det skriver Bloomberg News.

Ansættelserne kommer, samme dag som fagforeningen Communications Workers of America har indleveret en klage til de føderale myndigheder, hvori selskabet anklages for at overtræde arbejderloven.

"Arbejdsgiveren har truet ansatte med, at de ikke må tale om eller kommunikere om løn, vagter eller arbejdsforhold," fremgår det af fagforeningens klage ifølge Bloomberg News.

Fagforeningen anklager samtidig selskabet for på ulovlig vis at fortælle ansatte, at de ikke må diskutere igangværende efterforskninger ifølge, trusler eller afstraffelse over for ansatte for at demonstrere mod selskabet samt overvågning og afhøringer af ansatte for demonstrationer.

I juli lagde en myndighed i delstaten Californien sag an mod spiludvikleren for at angiveligt at have fremmet en kønsdiskriminerende kultur, hvor kvindelige ansatte blandt andet blev udsat for seksuelle krænkelser og ringere lønforhold.

Aktien i Activision Blizzard er siden årsskiftet faldet med 16 pct.

Den stiger dog i det amerikanske eftermarked med 1,1 pct. til 78,73 dollar.

Activision slog estimater men skuffede på forventninger

Spiludvikler løftet af solid prognose og løftede kursmål 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs