ITWatch

Cyperpunk hitter og sender CD Projekt op i rødt marked

Producent bag ombrust spil går til tops i ellers rødt marked.

Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS / X02307

Nye smitteudbrud med coronavirus tynger mandag middag de europæiske aktiemarkeder, da investorerne er bekymrede for, at den økonomiske genrejsning kommer under pres.

Allerede i sidste uge steg volatiliteten på tværs af de globale markeder, da data fra USA og Kina øgede frygten for, at den økonomiske vækst måske har toppet. De amerikanske aktieindeks lukkede dog i rekorder fredag, og det brede europæiske Stoxx 600-indeks var tæt på rekord. Mandag middag falder indekset 0,1 pct.

"Det kraftige fald i obligationsrenterne i den forløbne uge har endnu ikke afspejlet sig på aktiemarkederne, der er tæt på rekordhøjder. En korrektion i løbet af de næste par måneder kan ikke udelukkes," skriver analytikere fra BCA Research ifølge Reuters.

Cyberpunkt hitter

Polske CD Projekt stiger pænt mandag middag og går til tops i det fælleseuropæiske indeks Stoxx 600.

Det sker, efter Sony mandag på sin Playstation blog fortæller, at Cyperpunk var det mest downloadede spil til PS4 i juni.

Sony tog polakkernes fejlbehæftede spil Cyberpunk 2077 til nåde i midten af juni, efter at det tidligere var fjernet fra Playstation Store. Men gamerne vil åbenbart gerne havde det populære spil.

CD Project stiger 5,2 pct. ved middagstid.

Modsat går det for det franske it-selskab Atos, der falder med hele 16,8 pct., efter at selskabet har nedjusteret forventningerne til 2021.

Atos-aktien er dermed nede under den seneste bund fra marts sidste år, hvor coronakrisen for alvor fik fat og sendte mange aktier i gulvet.

Finanshuset Oddo kalder mandagens nedjustering for "betydelig", og samtidig vurderer analytiker Nicolas David ifølge Bloomberg News, at aktien i forvejen ikke så særligt billig ud.

På børsen i London stiger Daily Mail 2,1 pct. til 1058 pence på nyheden om, at investeringsselskabet Rothermere Continuation Limited er klar til at give et kontant bud på den del aktiekapitalen i avisen, som selskabet ikke allerede ejer.

Prisen vil ligge på 251 pence per aktie kontant, skriver Bloomberg News.

Buddet er forudsat, at flere andre handler vedrørende Daily Mail går igennem. De ventes afsluttet i tredje kvartal.

Den mulige tilbudspris vil give en rabat på omkring 76 pct. til Daily Mail-aktiens lukkekurs 9. juli ifølge Bloombergs beregninger, hvilket skyldes værdien af de investeringer, der ikke indgår i buddet.

Mere fra ITWatch

Implement henter tidligere Accenture-chef

Konsulenthuset Implement henter tidligere topchef for det offentlige i Accenture ind, hvor han vender tilbage til et dansk selskab efter 20 år hos internationale spillere.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs