ITWatch

Roblox indikeres til at åbne med en stigning på op til 60 pct.

Børsnoteringskursen er sat til 45 dollar per aktie, men bud og udbud for aktien ligger ifølge Bloomberg News i 67 og 72 dollar.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Den amerikanske udvikler af onlinespil Roblox er onsdag på vej på børsen med mulighed for en stigning på 60 pct. i forhold til børsnoteringskursen.

Det skriver Reuters.

Børsnoteringskursen er sat til 45 dollar per aktie, men bud og udbud for aktien ligger ifølge Bloomberg News i 67 og 72 dollar.

Værdiansættelsen ved en pris på 72 dollar vil ifølge Bloomberg News være på 46,8 mia. dollar med en markedsværdi på 39,6 mia. dollar.

Den seneste værdiansættelse fra en finansieringsrunde i januar på 520 mio. dollar lød på 29,5 mia. dollar, og prisen er dermed mere end syvdoblet siden værdiansættelsen på 4 mia. dollar i februar 2020.

Roblox blev grundlagt i 2004 af David Baszucki og Erik Cassel, og Roblox er siden vokset til et community på mere end 8 mio. aktive udviklere, der udvikler deres egne 3D multi-player-spil hver måned ved hjælp af selskabets designværktøj.

Roblox frie pengestrøm steg sidste år til 411,2 mio. dollar fra 14,5 mio. dollar året forinden.

Selskabet har ifølge strateger hos JPMorgan valgt et godt tidspunkt for børsnoteringen lige før de amerikanske privatinvestorer får endnu en kontantindsprøjtning i form af en stimuluscheck, hvor den endelige afstemning ventes onsdag eftermiddag amerikansk tid.

Aktien slutter sig også til rækken af såkaldte meme-aktier såsom Gamestop, der har været centrum i et mediedrevet kursrally i Wall Street.

Roblox blev ifølge Bloomberg News et popkulturelt fænomen, hvor mange forældre kender brandet, idet spilplatformen har beskæftiget mange børn under coronakrisen.

Bloomberg News skriver, at to tredjedele af de amerikanske børn på ni til 12 år bruger platformen.

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs