ITWatch

Nyskabte Astralis Group tilfreds med første årsregnskab

På trods af et underskud på over 20 mio. kr. er e-sportvirksomheden Astralis Group tilfreds med resultatet.

Foto: Andrzej Grygiel/AFP/Ritzau Scanpix

E-sportvirksomheden Astralis Group, som blev skabt i august 2019, er tilfredse med de første fem måneder af sin levetid.

Det på trods af at selskabet i perioden 31. juli til 31. december leverede et underskud på 23,9 mio. kr.

"Overordnet er det årlige resultat som forventet og dermed tilfredsstillende."

"Vi har kun eksisteret som selskab siden august, så vi har ikke for mange overraskelser i årsregnskabet," siger den administrerende direktør hos Astralis Group, Anders Hørsholt, i en kommentar til regnskabet.

Selskabet, som blev børsnoteret i december 2019, omsatte i de fem sidste måneder af 2019 for 26,8 mio. kroner.

Det var 2,8 mio. kr. højere, end hvad selskabet selv havde forventet, hvilket primært kan tilskrives pengepræmier vundet af counterstrike-holdet Astralis.

Driftsresultatet på Ebitda-niveau for perioden landede på minus 5,2 mio. kr, som til gengæld var 0,7 mio. kr. lavere, end hvad selskabet forventede for perioden.

"Jeg ser resultatet som et sundt tegn for vores forretning. Siden skabelsen i august har vi underskrevet og forlænget nogle betydningsfulde aftaler med sponsorer og mediepartnere og på vegne af Astralis er vi gået ind i et stærkt, strategisk ligapartnerskab med ESL Pro League," siger Anders Hørsholt.

Tilbage i sommeren 2019 solgte esport-virksomheden RFRSH counterstrike-holdet Astralis. I stedet blev holdet en del af en ny ejerkreds nemlig Astralis Group. League of Legend-holdet Origen blev ligeledes en del af virksomheden, og senere på året kom også FIFA-holdet Future FC til.

For det nuværende år forventer e-sportvirksomheden en omsætning på 60-70 mio kr. og et driftsresultat mellem minus 3,5 og minus 5 mio. kroner.

Astralis-aktien falder fredag eftermiddag 2,4 pct. til 6,58 kr. Ved børsnoteringen i december blev aktien solgt for 8,98 kr.

Astralis får bank og misser stor finale

Danskejet spilhjemmeside solgt for en kvart milliard

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger