ITWatch

Computerspil bruges til hvidvask

Kriminelle netværk bruger computerspil til at hvidvaske penge. Det får nu producenten bag Counter Strike til at ændre praksis.

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Mange computerspilsproducenter tjener penge ved at sælge virtuelle produkter inde i selve spillene, som brugerne kan udtrykke sig selv med – for eksempel sjældne beklædningsgenstande til deres personlige figurer.

Men køb, salg og bytte af de virtuelle varer bliver udnyttet af svindlere til at hvidvaske penge, skriver Financial Times.

Det fik spilproducenten Valve, der blandt andet står bag spillet Counter-Strike: Global Offensive, til i oktober at stoppe muligheden for at handle med såkaldte "container keys", der bruges til at få de virtuelle produkter.

"Verdensomspændende netværk af svindlere har for nylig skiftet til at bruge CS: GO-nøgler til at frigøre deres profit. På nuværende tidspunkt formodes det, at der er svindel bag næsten alle de nøgler, der ender med at blive byttet eller solgt på markedspladsen," meddelte Valve på en blog ifølge Financial Times.

Meddelelsen vakte overraskelse hos Kayla Izenmann, der er forsker ved forsvars- og sikkerhedstænketanken RUSI, og som for nylig var med til at lave en undersøgelse af hvidvaskning i online spil.

"Det var chokerende for mig at se det sprog, de brugte," siger hun til Financial Times og peger på, at indrømmelsen kommer fra en af verdens største spilproducenter.

Kinesisk gigant varsler offensiv på 70 mia. i Europa

Spilselskab fra Aalborg udgiver debut i samarbejde med amerikansk spilgigant

To ejere bag Subway Surfers-spillet deler kagen på ny måde

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger