ITWatch

Kapitalfond køber Steelseries i milliardhandel

Det danske gamerfirma Steelseries er blevet opkøbt af kapitalfonden Axcel for 2 mia. kr.

Screendump/Steelseries
Foto: Screendump/Steelseries

Det danske gamerfirma Steelseries, der holder til i Chicago i USA, er blevet opkøbt af kapitalfonden Axcel.

Det skriver Børsen. Ifølge avisens oplysninger løber handlen op i 2 mia. kr.

"Det er et globalt megabrand og en af pionererne inden for gaming, og det synes vi er super spændende, for det er et marked, der vokser," siger Lars Cordt, partner i Axcel, til avisen. Han ønsker ikke at oplyse, hvad Axcel har betalt for gamerselskabet, der udvikler og producerer højintelligent computerudstyr til især gamere.

Det er danske Jacob Wolff-Petersen, der stiftede Steelseries i 2001. I 2013 solgte han aktiemajoriteten til den amerikanske kapitalfond L. Catterton for omkring 300 mio. kr. I dag sidder stifteren på en ejerandel på omkring 15 pct., ifølge Børsen.

Opkøbsivrig kapitalfond

Det er ikke langt tid siden, Axcel sidst var på opkøbsjagt i tech-branchen. Den 17. juni købte kapitalfonden den danske tech-virksomhed Phase One, der sælger specialkameraer til professionelle fotografer og selskaber som Google og Amazon, for 1,5 mia. kr. fra den europæiske kollega Silverfleet Capital.

I april meldte Axcel ud, at kapitalfonden har fokus på køb af tech-selskaber efter salget af de tre it-virksomheder Lessor, Conscia og EG på mindre end et år.

Axcel gentager lysten til køb af flere it-selskaber

Kapitalfond gør klar til at købe robotselskaber

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger