ITWatch

Tech-giganter kan hjælpe danske spiludviklere

Udviklingen på den internationale spil-scene kan skabe "gigantiske muligheder" for danske spiludviklere, lyder det fra den danske spilbrancheforening Interactive Denmark.

/ritzau/AP/Matt Rourke
Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

Internationale tech-giganter som Apple og Google kæmper om kunder på spilmarkedet, og de åbner derfor op for at gøre spilbranchen abonnementsbåret, hvilket kan hjælpe de danske spiludviklere.

Det skriver Berlingske.

Jan Neiiendam, der er direktør for den danske spilbrancheforening Interactive Denmark, peger på, at man fremover vil leje et spil eller tilgå det via abonnement hos eksempelvis Apple eller Google i stedet for at købe spillet.

Direktøren kalder udviklingen hos tech-giganterne for "en gigantisk mulighed for danske spiludviklere."

"De (tech-giganterne, red.) ønsker at bruge rigtigt mange penge i lande som Danmark, der leverer indhold af høj kvalitet. Derfor skal vi sørge for, at danske spiludviklere og indholdsproducenter er virkeligt skarpe til at sælge. For det handler ikke kun om at fylde hylderne op. De vil gerne kunne beholde brugerne i lang tid. Danske spiludviklere har altid haft en mere historiebåren tilgang til spil og har udviklet meget dybe spiluniverser, som netop engagerer brugerne," siger Jan Neiiendam til Berlingske.

Dansk HP-direktør satser på gaming-industrien

Udvikler bag populært spil lander millionminus

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger