ITWatch

DIF opfordrer 8773 idrætsforeninger til at tage esport og gaming ind

Danmarks Idrætsforening (DIF) tildeler 600.000 kr. til dansk ecykling-projekt. Organisationen sender samtidig vigtigt ebudskab til både forbund og foreninger.

Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

Danmarks Idrætsforbund (DIF) erkender, at esport og gaming er blevet en væsentlig del af ungdomskulturen i dag.

Det får nu DIF til at opfordre organisationens 8773 idrætsforeninger og 62 specialforbund til at tænke endnu mere i esportsaktiviteter for medlemmerne, skriver DIF i en pressemeddelelse.

For at markere alvoren bag ordene har DIF bevilget 600.00 kroner fra DIF's initiativpulje til Danmarks Cykle Unions ecykling-projekt Zwift. Et program som gør det muligt for folk at dyste mod hinanden på virtuelle landeveje i deres eget hjem på deres egen motionscykel.

"Vi ved, at 13 af vores forbund allerede arbejder aktivt med esport, og at mange
foreninger har taget esport til sig og tilbyder gaming til deres medlemmer som et supplement til deres eksisterende aktiviteter. Og det giver god mening - både i forhold til at bygge bro mellem idrætten og den del af ungdomskulturen, der er centreret omkring esport. Men også fordi der er potentialer til positive synergier mellem esporten og idrætten. Foreningslivet kan give esporten gode rammer i sunde miljøer, rådgivning, trænere og fællesskaber," udtalte formand for DIF, Niels Nygaard, på organisationens årsmøde 4. maj.

Organisationen nævner ikke, om der er specifikke planer for fremtidige bevillinger til esportsaktiviteter.

Lars Seier er ude af esports-hold efter Parken-investering

Regeringen vil nedsætte e-sportspanel i ny strategi

Direktør vil have e-sportturnering ud i hele landet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger