ITWatch

Fortnite trumfer spilkonkurrenterne

Skydespillet Fortnite er så populært, at det presser salget - og aktiekursen - hos andre kendte videospil.

Onsdag er en hård dag på børsen i USA for flere af udviklinger af videospil. Nedjusteringer fra kendte navne som Take-Two Interactive Software og Electronic Arts sænker de to aktier med henholdsvis 13,1 og 13,5 pct. - og trækker kollegaerne med ned.

Og det hele er Fortnites skyld.

Fortnite er en skydespil, der er udviklet af Epic Games, og spillet har fænomenal succes. I så stort et omfang, at det presser salget af andre kendte videospil.

Take-Two Interactive Software, der har spillet "Grand Theft Auto" i sit katalog, har på den baggrund nedjusteret sine forventninger til det igangværende kvartal til en omsætning i intervallet 450 til 500 mio. dollar, mens markedet inden meldingen ifølge Bloomberg News havde ventet 609 mio. dollar.

Electronic Arts, som er kendt for fodboldspillet "Fifa", oplever samtidig, at dets helt store sats, "Battlefield", flopper, fordi kunderne hellere vil bruge deres tid på "Fortnite" og "Red Dead Redemption".

"Det er altid en kamp om tid, mere end om penge," siger Blake Jorgensen, finansdirektør i Electronic Arts, til Bloomberg News.

Derfor har Electronic Arts også sænket sine forventninger. Selskabet ser nu en omsætning i hele 2018/19-regnskabet på 4,88 mia. dollar mod førhen 5,20 mia. dollar, hvilket også var markedets tidligere forventning.

Electronic Arts skuffede også i sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 1,93 dollar og en omsætning på 1,61 mia. dollar. Analytikerne havde nemlig ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,94 dollar og en omsætning på 1,75 mia. dollar.

Take Two klarede sig derimod bedre med sit regnskab end ventet med en justeret indtjening på 2,90 dollar mod konsensus på 2,80 dollar og en omsætning på 1,57 mia. dollar mod 1,52 mia. dollar.

Fortnite er et ekstremt populært spil og udmærker sig i forhold til mange konkurrerende spil ved, at når en spiller "dør", så kan denne umiddelbart starte i et nyt spil lige efter. Det fastholder brugerne.

Den amerikanske streaminggigant Netflix fortalte i forbindelse med sit seneste regnskab i januar også, at koncernen ikke anser andre streamingtjenester som de største konkurrenter. Næ, det er faktisk Fortnite.

"Vi konkurrerer med (og taber til) Fortnite mere end HBO. Der er tusinder af konkurrenter i dette højst fragmenterede marked, som kæmper om at underholde forbrugerne," hed det fra Netflix.

Også en tredje spiludvikler Activision Blizzard falder onsdag med 10,7 pct. på markedet i USA.

Fortnites skaber er nu 99 milliarder kroner værd

Han tog en chance med et udskældt koncept – siden har spilindustrien tjent milliarder 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs