ITWatch

Dansk spilfirma vil indtage det boomende mobilmarked

Danske Funday Factory vil være en del af det voksende marked for mobilspil, der ifølge analyseselskab vil omsætte for omkring 410 mia. kr. på verdensplan i 2018.

Anders Leicht Rohde, der i dag kommerciel direktør i Funday Factory, var med til at stifte selskabet i 2011. | Foto: PR/Funday Factory

Den danske spilvirksomhed Funday Factory, der her hjemme i Aarhus, drømmer om at indtage og få et endnu bedre greb om markedet for mobilspil.

Det skriver Børsen.

På verdensplan ventes det ifølge spilanalyseselskabet Newzoo, at markedet for mobilspil på verdensplan vil omsætte for 63,2 mia. dollar i 2018, hvilket svarer til omkring 410 mia. kr. Den lagkage vil Funday Factory gerne have en bid af.

"Vi har arbejdet på mobilmarkedet, så det er mobiler, og det er tablets. Og det er jo et marked, der allerede var boomet dengang (i 2011, red.). Men på de små otte år der er gået, der er det sprunget helt sindssygt i luften. Det er suverænt det største spilmarked, både i henhold til hvor mange brugere der er, men også i forhold til omsætning og overskud," siger Anders Leicht Rohde, medstifter og kommerciel direktør, til Børsen.

Funday Factory startede op i 2011 og arbejder allerede med mobilspil. Virksomheden, som i dag har 30 ansatte og i 2017 landede et overskud på 2,6 mio. kr., har blandt andet lavet mobilspil for flere virksomheder, hvilket har været med til at skabe væksten, som siden 2014 er steget med 434 pct.

Medier: Hitman 2's kopibeskyttelse blev omgået før officiel udgivelse 

Gaming-selskab modtager investering 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Klumme: Metaverset er mere end virtuelle mødelokaler og sjove avatarer

Facebook (nu Meta), Apple og Microsoft taler alle om fremtidens internet også kendt som The Metaverse. Visionen er ét stort virtuelt univers, hvor alle er forbundet til alle og det er især noget virksomheder kan være de første til at nyde godt af, skriver Sune Wollf, CTO hos Synergy XR, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs