ITWatch

Minecraft-udviklere står til skatteregning på millioner

De tidligere ejere af Mojang, der blandt andet står bag spillet Minecraft, har fået en ekstraregning på 154 mio. svenske kr. af skattemyndighederne.

Foto: /Ritzau/AP/Matt Sayles

Trioen bag det populære spil Minecraft skal nu indbetale markant flere penge til de svenske skattemyndigheder, efter det er kommet frem, hvordan en kursstigning resulterede i en ekstragevinst på 700 mio. svenske kr., skriver Business.dk med henvisning til avisen Dagens Industri.

Marcus Persson, Carl Manneh og Jakob Porser, der udviklede spillet i 2011, solgte selskabet bag spillet, Mojang, til 2,5 mia. dollar tilbage i 2014 til Microsoft.

Beløbet var dog steget med 700 mio. svenske kr. grundet den nævnte kursstigning i dollaren i perioden før ejerne fik pengene udbetalt. Men det blev ikke indbrettet til skattemyndighederne.

Myndighederne valgte på baggrund af oplysningerne om gevinsten derfor at opjustere skatteregningen, hvilket de tidligere ejere klagede til Forvaltningsretten i Stockholm. I retten blev det besluttet, at de skal betale de 154 mio. svenske kr. ekstra i skat.

Børns begejstring for computerspil skal få dem til at brænde for it

Spiludviklere topper milliardær-liste i den svenske tech-industri

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs