ITWatch

Finsk udvikler vil lave Netflix for spil

En ny platform i stil med Netflix og Spotify er på vej fra finsk udvikler, der vil give brugerne mulighed for at spille for en fast månedlig pris.

Rovio, der står bag Angry Birds, ejer 80 pct. af Hatch Entertainment. | Foto: /ritzau/AP

Spil på smartphones er lige nu domineret af en gratismodel, hvor udviklere får penge via såkaldte in-app køb, som spillere køber for at få adgang til ekstra funktioner eller flere baner i spillet.

Det vil de finske spiludviklere Hatch Entertainment lave om på, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hatch arbejder på at lave en streamingplatform med spil – i stil med Netflix med film og Spotify med musik – hvor brugerne kan spille for en fast månedlig pris.

"Det er en ny måde at spille mobilspil på, og vi ser ikke nogen direkte konkurrence for det," siger CEO Juhani Honkala til nyhedsbureauet.

Ifølge Reuters har over 100 udviklere og udgivere meldt sig klar til at give den nye forretningsmodel et skud. Det drejer sig blandt andet om SEGA, Square Enix og Bandai Namco.

Betaversionen af den nye platform, som lige nu bliver testet i 18 europæiske lande, har fået omkring 10.000 downloads i Google Play-butikken.

Hatch Entertainment er udspringer af Angry Birds-udviklerne fra Rovio, som også ejer 80 pct. af Hatch.

Spilproducent vil skære i bestyrelsestoppens lønninger efter aktiedyk

Her er de nominerede til prisen som årets danske spil

Mere fra ITWatch

EY køber tech-rådgiver

Rådgivningsfirma bliver opslugt af EY Danmark, der vil ”styrke kvaliteten af M&A-rådgivning”. Det opkøbte firma med 20 rådgivere har fokus på køb og salg af teknologivirksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs