Ny it-boss hos Bankdata klar til kamp mod og med Apple

Bankdata har ansat en ny it-direktør, som bliver en del af direktionen i datacentralen. Det skriver Børsen.
Morten Gade Christensen | Foto: PR/Energinet.dk
Morten Gade Christensen | Foto: PR/Energinet.dk
ANNE LOUISE HOUMANN

Bankdata har ansat Morten Gade Christensen som direktør for it, hvor han bliver en del af direktionen for at sætte udviklingen og ruste datacentralen – og dermed bankerne – til kampen mod nye spillere. Det skriver Børsen.

"Vi skal hele tiden være på forkant med løsninger til brugerne. Vi ser en masse nye spillere komme ind, f.eks. Apple, der lige pludselig gør sit indtog med en betalingsløsning (Apple Pay, red.), og som ikke har ældre systemer, der skal opdateres. De kan bygge det nyeste nye og har også tit kapitalen bag sig. Dem skal vi simpelthen kunne konkurrere mod og spille sammen med," siger 39-årige Morten Gade Christensen, der kommer fra et job som it-direktør i Energinet.

Bankdata er ejet af 11 danske banker, heriblandt Jyske Bank, Sydbank og Ringkjøbing Landbobank. Selvom Morten Gade Christensen kommer fra energisektoren, er han ikke helt fremmed over for finansverdenen, da han er søn af en sparekassedirektør og siden april i år siddet i bestyrelsen i Frøs Sparekasse.

Morten Gade Christensen valgte selv at stoppe som CIO hos Energinet i maj, og kort efter fortalte han til Computerworld, at årsagen var, at Enerignet havde etableret en ny koncernstruktur, hvor it ikke var en del af øverste ledelsesniveau.

Mindre end et år forinden var Morten Gade Christensen af Computerworld kåret som Danmarks bedste CIO for at have stået i spidsen for digitaliseringen og it-sikkerheden i Energinet.dk, der har ansvaret for det overordnede el- og gassystem i Danmark.

Morten Gade Christensen har første arbejdsdag hos Bankdata 1. december.

Nets-formand: Ny ejer sikrer Nets i nordisk konsolidering 

Unik System Design skifter formand 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også