ITWatch

Ny it-boss hos Bankdata klar til kamp mod og med Apple

Bankdata har ansat en ny it-direktør, som bliver en del af direktionen i datacentralen. Det skriver Børsen.

Morten Gade Christensen | Foto: PR/Energinet.dk

Bankdata har ansat Morten Gade Christensen som direktør for it, hvor han bliver en del af direktionen for at sætte udviklingen og ruste datacentralen – og dermed bankerne – til kampen mod nye spillere. Det skriver Børsen.

"Vi skal hele tiden være på forkant med løsninger til brugerne. Vi ser en masse nye spillere komme ind, f.eks. Apple, der lige pludselig gør sit indtog med en betalingsløsning (Apple Pay, red.), og som ikke har ældre systemer, der skal opdateres. De kan bygge det nyeste nye og har også tit kapitalen bag sig. Dem skal vi simpelthen kunne konkurrere mod og spille sammen med," siger 39-årige Morten Gade Christensen, der kommer fra et job som it-direktør i Energinet.

Bankdata er ejet af 11 danske banker, heriblandt Jyske Bank, Sydbank og Ringkjøbing Landbobank. Selvom Morten Gade Christensen kommer fra energisektoren, er han ikke helt fremmed over for finansverdenen, da han er søn af en sparekassedirektør og siden april i år siddet i bestyrelsen i Frøs Sparekasse.

Morten Gade Christensen valgte selv at stoppe som CIO hos Energinet i maj, og kort efter fortalte han til Computerworld, at årsagen var, at Enerignet havde etableret en ny koncernstruktur, hvor it ikke var en del af øverste ledelsesniveau.

Mindre end et år forinden var Morten Gade Christensen af Computerworld kåret som Danmarks bedste CIO for at have stået i spidsen for digitaliseringen og it-sikkerheden i Energinet.dk, der har ansvaret for det overordnede el- og gassystem i Danmark.

Morten Gade Christensen har første arbejdsdag hos Bankdata 1. december.

Nets-formand: Ny ejer sikrer Nets i nordisk konsolidering 

Unik System Design skifter formand 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs