ITWatch

Finanstilsynet skal agere fødselshjælper for fintech

Finanstilsynet får milliontilskud til en styrket satsning inden for fintech-selskaber, og skal hjælpe de nye selskaber undervejs med blandt andet rådgivning (opdateres).

Thomas Brenøe, vicedirektør i Finanstilsynet. | Foto: PR/Sine Fiig

Finanstilsynet skal fremover afvige en smule fra sin gamle myndighedsrolle og i et nyt sats, som skal understøtte udviklingen af nye fintech-selskaber, blandt andet tilbyde rådgivning til spirende finansielle iværksættervirksomheder.

Det skriver Børsen.

Selv påpeger Finanstilsynet, med vicedirektør Thomas Brenøe i spidsen, at tilsynet i dets nye sats kommer til at være mere proaktive og en smule mere vejledende i deres fremgang.

"Vi kommer fra en almindelig myndighedsrolle, og nu skal vi mere ud og være til stede i fintech-miljøet. Det kan for eksempel være ved konferencer eller i kontorfællesskaber, hvor vi kan tage en mere uformel dialog," siger Thomas Brenøe.

Finantilsynets nye arbejdsområde falder ind under fem nye initiativer fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), som præsenteres på Børsens bankkonference i København, og hvor der samlet er afsat seks mio. kr. til brug i initiativerne.

Et af initiativerne bliver en såkaldt sandkasse, kaldet FT Lab, hvor fintechselskaber kan teste nye digitale forretningsmodeller af, som man ellers ville afholde sig fra, da den regulatoriske usikkerhed er for stor.

Perlerække af danske it-navne i ny teknologi-investeringsfond 

Danske Banks topchef vil have dansk fintech i førertrøjen  

Modvind for små børsdebutanter 

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs