ITWatch

Nets bekræfter drøftelser om muligt købstilbud

Nets bekræfter, at der stadig pågår drøftelser om et muligt købstilbud på selskabet.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Meldingen kommer, efter Financial Times fredag har kunnet fortælle, at Nets bestyrelse snart træffer afgørelse om, hvorvidt der skal indgås eksklusive forhandlinger med henblik på et muligt salg af virksomheden.

"Der er på det nuværende stadie ingen sikkerhed for, at der vil blive indgået en aftale. Nets vil vende tilbage, når det er relevant," skriver selskabet i en kortfattet meddelelse.

Ifølge Financial Times er den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman stadig favorit til at løbe med Nets til en pris på mere end 31,3 mia. kr.

Ifølge avisen har Nets bestyrelse holdt møder de seneste dage for at finde en vinder i en auktionsproces, der har udløst interesse fra både kapitalfonde og branchefæller.

Nets bestyrelse ventes snart at træffe afgørelse, oplyser anonyme kilder til avisen. De samme kilder kan desuden fortælle, at Hellman & Friedman har lagt sig i spidsen i forbindelse med auktionsprocessen, samt at udfaldet ikke er givet endnu.

Nets bekræftede allerede i starten af juli, at selskabet er blevet kontaktet, og at det overvejede sine muligheder.

Også dengang blev Hellman & Friedman nævnt som interesseret bejler af blandt andre Bloomberg News.

Hos Sydbank vurderer analytikere Mikkel Emil Jensen dog, at prisen på Nets umiddelbart bør kunne lande højere, hvis det ender med at blive en industriel køber og ikke en kapitalfond, som køber virksomheden.

Han peger på, at Nets jo netop kommer fra et ejerskab under kapitalfondene Advent International og Bain Capital, som hjulpet af ATP købte Nets i 2014 og børsnoterede selskabet med en stor milliardgevinst i september sidste år.

"Så Nets som en nordisk spiller er et bolsje, der allerede er suttet tyndt af Bain og Advent, og derfor har jeg svært ved at se, at det kan være favorabelt for en anden kapitalfond at gøre præcis det samme," siger Mikkel Emil Jensen og uddyber:

"Var det derimod en industriel spiller som Worldline, ville de formentlig kunne betale en højere pris for at komme ind på et attraktivt marked som Norden."

/ritzau/FINANS

Nets: Budproces nærmere afgørelse - kapitalfond er stadig favorit 

Nets indgår en aftale med norsk mobilbetalingsapp 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs