Analytiker efter Worldpay-handel: JPMorgan vil finde andre veje

JPMorgan vurderes til fortsat at være på jagt efter opkøb.
Foto: /ritzau/AP/Seth Wenig
Foto: /ritzau/AP/Seth Wenig

Den amerikanske storbank JPMorgan signalerede sin interesse for at styrke sig inden for betalingsindustrien gennem et opkøb af britiske Worldpay, hvilket imidlertid ser ud til at være glippet, efter at amerikanske Vantiv onsdag kom med et bud på 65 mio. kr., hvilket umiddelbart fik JPMorgan til at trække følehornene til sig.

Det vil dog ikke stoppe JPMorgans iver efter at styrke sig på det område, vurderer analytiker Moshe Katri fra Wedbush Securities over for Bloomberg News.

"Jeg tror ikke, at JPMorgan kommer til at stoppe her, de vil finde andre veje til at tackle det marked. Det faktum, at de gik efter Worldpay er endnu en indikator for, at de går efter den nationale "merchants" business (betalingsløsninger til forretninger mv., red). Det ville have været en direkte trussel for firmaer som First Data og Vantiv," siger Moshe Katri.

Nordea vurderede forleden, at sandsynligheden for, at også danske Nets kan blive solgt, er øget med interessen for Worldpay, der altså nu ser ud til at havne hos Vantiv. Banken pegede blandt andet på muligheden for, at aktiviteterne i Worldpay og Nets kan smeltes sammen, hvorigennem der kan opnås en stribe stordriftsfordele.

Snakken om et muligt salg af Nets blussede op i weekenden, da det danske betalingsselskab bekræftede interesse fra en mulig køber, som Bloomberg News senere vurderede som Hellman & Friedman. Berlingske skriver torsdag i øvrigt, at Nets nu har hyret JPMorgan som rådgiver i processen.

Nets tyr til amerikansk storbank 

JPMorgan afviser budkrig om Worldpay 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: PR

ITM8 køber fynsk cloud-specialist

For abonnenter