Nets mister finsk kontrakt til finanskoncernen OP

Nets må se en finsk samarbejdspartner forsvinde i form af den finske bank OP.
AF RITZAU FINANS

Betalingsservicekoncernen Nets har mistet en kontrakt med den finske bank OP.

Det oplyser Nets i en pressemeddelelse torsdag.

Det er udstedelsesydelser, som den finske bank har valgt at samle hos én leverandør. De tjenester, der berøres af denne beslutning, er primært kortadministration af Visa-kreditkort, fraud management og kortprocessing.

"Det er naturligt for en bank som OP at overveje at konsolidere deres kortportefølje hos én leverandør. Dette er noget, som en række banker gør hos Nets, men desværre ikke i dette tilfælde," siger Susanne Brønnum, der er ansvarlig for Financial & Network Services i Nets, i meddelelsen.

Nets vil fortsætte med at drive udstedelsesydelser for OP, indtil den nye opsætning er fuldt implementeret, hvilket sandsynligvis vil ske i løbet af 2020

Det oplyses ikke, hvor stor en aftale det drejer sig om.

Nets købte i april en stor kundeportefølje af OP for op til 224 mio. kr. Der var tale om en portefølje på omkring 15.000 kortindløsningsaftaler med både store, små og mellemstore virksomheder i Finland, oplyste Nets.

Den opkøbte portefølje har en underliggende årlig kortomsætning på 37 mia. kr. fra Visa- og Mastercard-betalinger. Og en kortindløsningsaftale er nødvendig for, at en butik kan tage imod kortbetaling fra kunderne - både i fysiske forretninger og netbutikker.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også