Analytiker: Simcorp presset af få nye kontrakter og lønpres

Simcorps tredje kvartal har været præget af få nye kontrakter og betydeligt lønpres. Det vurderer Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh i en analyse efter finanssoftwareselskabets regnskab for tredje kvartal.
Foto: Simcorp/PR
Foto: Simcorp/PR
MarketWire

Det er udfordrende tider for fintech-virksomheden Simcorp, der tidligere i dag aflagde kvartalsregnskab.

’Ordreindgangen hos Simcorp overraskede negativt ved kun at nå 22,9 mio. euro, hvilket er mere end 10 mio. euro under markedsforventningerne.

Faldet på 8,7 pct. i forhold til samme kvartal sidste år tilskrives primært færre Data Management kontrakter, skriver Sydbanks analytiker.

”Den skuffende ordreindgang realiseres til trods for to nye Dimensions-kontrakter i tredje kvartal i henholdsvis Afrika og Malaysia,” skriver Per Fogh.

Drevet af valutalmedvind

Omsætningen bliver øget mere end ventet til 124,2 mio. euro, hvilket er 0,3 mio. euro over Sydbanks estimat.

”Den positive overraskelse er dog udelukkende drevet af mere medvind fra valutaeffekter, end vi havde estimeret, og den underliggende organiske vækst på 10,2 pct. er også noget under vores estimat på 13,6 pct.,” skriver Sydbank.

Omsætningsbidraget fra ’Software updates and support’, ’Professional Services’ og ’Hosting’ lander alle over Sydbanks estimat drevet af valutaeffekter. ’Software updates and support’ er en spids bedre som følge af en sund markedsudvikling.

Omsætningsbidraget fra Simcorps hosting-løsninger lander på 9,6 mio. euro, svarende til en vækst på 36,8 pct. i kvartalet.

”Væksten i Simcorps hostingløsninger skal ses som et resultat af selskabets øgede fokus på at få flere eksisterende kontrakter til at indeholde ’Software as a Service’ (SaaS), hvor Simcorp står for driften af systemerne frem for kunden selv,” skriver Sydbanks analytiker.

Presses af omkostninger

Bruttomarginalen er faldet med 1,7 pct.point i kvartalet til 54,3 pct.

”Fremrykkede investeringer i udviklingen af yderligere SaaS softwareløsninger, heriblandt IAS, og lønjusteringer har betydet et løft i omkostningerne,” skriver analytikeren, der pointerer, at indtjeningen målt på EBIT også er lang under analytikerens estimat.

Den svage ordreindgang øger ifølge Sydbanks analytiker afhængigheden af et ordrestærkt fjerde kvartal for at kunne nå helårsforventningerne.

”Simcorp har dog fået en god start på fjerde kvartal med indgåelsen af en Dimensions-kontrakt med en stor amerikansk bank,” vurderer Sydbank

Sydbanks analytiker fastholder anbefalingen ”hold”, da værdiansættelsen er blevet mere spiselig, men allerede indregner Simcorps vækst- og indtjeningspotentiale.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Læs også