ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Foto: PR/Lunar Bank

Lunar har ingen ambitioner om at være en forbrugslånsvirksomhed.

Det siger stifter og adm. direktør Ken Villum Klausen til Børsen.

Meldingen kommer, efter at mediets finanskommentator, den tidligere SEB-analytiker Per Grønborg, tidligere på ugen i en kommentar fremhævede, at Lunars indtægtsfremgang med stor sandsynlighed er blevet hjulpet godt på vej af fintech-bankens opkøb af den svenske forbrugslånsvirksomhed Lendify.

“Vores ambition er, at vi ikke skal ligne de andre klassiske banker og slet ikke forbrugslånsbanker. Det har ikke været vores ambition, og det er det heller ikke fremadrettet,” siger Ken Villum Klausen til Børsen, overfor hvem stifteren dog ikke vil sige, hvor meget af den indtjening, banken havde i første halvår, der kommer fra Lendify.

Lunar købte Lendify i april sidste år. Med i transaktionen overtog Lunar en lånebog på 2,2 mia. kr. samt 40.000 aktive kunder.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Bankdirektør i skarp kritik af Lunar

Professor: Norsk bank står med svag erstatningssag mod Lunar efter aflyst bryllup

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs