ITWatch

Lunar-direktør afviser at fortrydelse ligger bag sløjfet opkøb

Lunars annullerede opkøb af norske Instabank skyldes ikke fortrydelse, lyder det fra direktør Ken Villum Klausen. Forklaringen bag den droppede handel handler alene om kapital.

Foto: Joachim Ladefoged.

Lunars annullering af opkøbet af norske Instabank skyldes ene og alene, at banken ikke har kunnet rejse den nødvendige kapital, som det norske finanstilsyn krævede.

Dermed afviser Lunars adm. direktør og stifter, Ken Villum Klausen, over for Børsen, at banken skulle have fortrudt at indgå en handel med Instabank.

“Det er ulykkelig kærlighed fra vores side. Vi var enormt imponerede over den fremdrift Instabank havde i Norge, som ellers er et svært marked. På intet tidspunkt har vi fortrudt vores opkøbsambition,” siger han til avisen.

Udmeldingen kommer, efter at Instabank hævdede, at årsagen til det annullerede opkøb ikke alene skal findes i Lunars kapitaludfordringer.

“For os virker det, som om at Lunar simpelthen har fortrudt det bindende tilbud, de fremsatte på Instabank. Men der gælder ikke nogen fortrydelsesperiode. De har ikke fortrydelsesret,” sagde Instabanks adm. direktør Roberg Berg.

Instabank har oven på den aflyste handel valgt at anlægge sag mod Lunar, fordi den norske bank ikke mener, at Lunar kan løbe fra aftalen.

”Vores aktionærer mener ikke, at Lunar har anledning til at gå fra aftalen, og derfor vil man anlægge et søgsmål for at få kompensation for det, man mener, er tabt,” sagde adm. direktør Robert Berg søndag til FinansWatch.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Norsk selskab falder tungt på børsen efter aflyst bryllup med Lunar

Instabank-direktør afviser Lunars forklaring om droppet opkøb

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs