ITWatch

Simcorp: Transformation til SaaS koster på udgiftssiden i år

Det er dyrt for Simcorp af transformere forretningen til SaaS, men der er lys forude, siger siger direktør Christian Kromann.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Simcorps transformation til en Software-as-a-Service-virksomhed (SaaS) koster meget på udgiftssiden i år i form af engangsposter til blandt andet aftrædelsesordninger.

Det fortæller administrerende direktør Christian Kromann efter regnskabet for andet kvartal til MarketWire.

Finanssoftwareselskabets samlede driftsomkostninger er steget med 23,8 pct. i andet kvartal til 110,1 mio. euro i et kvartal, hvor omsætningen er faldet med 2,3 pct. til 116 mio. euro.

Simcorp har fredag fastholdt forventningerne til både omsætningsvækst og EBIT-margin. Prognosen er dog eksklusive forventede engangsomkostninger på 8-10 mio. euro relateret til omstruktureringsprogrammet for driftsmodellen.

Simcorp er i gang med en transformation til en Software-as-a-Service-virksomhed, hvor selskabet både leverer software på abonnementsordning på selskabets egen cloud-ordning samt en servicesaftale.

Transformationen har skabet et stort behov på kompetencesiden, da det kræver andre kompetencer og andet talent at tjene penge som en Software-as-a-Service-virksomhed.

”Det er i virkeligheden det, der er den primære omkostning. At vi har flyttet nogle folk ud af Simcorp, som har været her i en del år, og så har vi taget nye talenter ind på nogle helt centrale poster. Det koster penge,” pointerer Simcorps topchef, der fortsætter:

”Vi valgte at sige, at vi river plastret af på én gang. Det betyder også, at vi er færdige med den her øvelse, når vi går på juleferie i år.”

Udgifterne er primært til aftrædelsesordninger, men også til at sikre cloud-kapacitet samt talent med SaaS-kompetencer, fortæller topchefen.

Simcorp har i andet kvartal haft ekstraordinære omkostninger på 1,3 mio. euro til støtte af selskabets ukrainske medarbejdere og deres familier og for helåret ventes disse omkostninger at nå 3-5 mio. euro.

På trods af den store omkostningsstigning kører det ifølge topchefen mod slutningen af året som forventet.

”Hvis du kigger på nær Ukraine og disse omkostninger til restrukturering, så er vi 100 pct., hvor vi forventede at være på omkostningssiden,” siger Christian Kromann.

Simcorp skuffer i både top og bund

Simcorp topchef: En stor transaktion nåede ikke med i andet kvartal

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs