ITWatch

Kinesisk rigmand vil slippe kontrollen i Ant Group

Ant Group vil løsne båndene til Alibaba, og i den forbindelse planlægger grundlægger Jack Ma at opgive sin dominerende rolle i fintechselskabet, skriver Wall Street Journal.

Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters / X00217

Den kinesiske rigmand Jack Ma planlægger at afgive kontrollen med den kinesiske fintech-koncern og digitale betalingstjeneste Ant Group.

Det oplyser anonyme kilder til Wall Street Journal.

Det sker som led i Ant Groups bestræbelser på frigøre sig fra nethandelskæmpen Alibaba, og efter mere end et års pres fra de kinesiske myndigheder der tidligere har stillet sig i vejen for en selvstændig børsnotering af Ant Group.

Jack Ma har kontrolleret Ant Group i mere end et årti og ejer i dag 50,52 pct. via et selskab, hvor han har en dominerende rolle.

Selskabet er spundet ud nethandelskæmpen Alibaba og driver blandt andet betalingstjenesten Alipay med mere end 1 mia. brugere.

Ant har tidligere i forbindelse med den kuldsejlede børsnotering været vurderet til en markedsværdi på over 300 mia. dollar, skriver Wall Street Journal.

Alibaba opgraderer Hongkong-notering for at bejle til fastlandet

Kina kan åbne op for et endnu et børsnoteringsforsøg til Ant Group

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs