ITWatch

Bitcoin ser nyt lavpunkt - svækkelsen fortsætter

Tidligt tirsdag svækkedes kryptovalutaen bitcoin yderligere med 10,3 pct. Det sker efter, at valutaen blev svækket med mere end 20 pct. mandag.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Den nedadgående spiral for kryptovalutaen bitcoin fortsætter, og møntfoden svækkes 10,3 pct. tidligt tirsdag overfor dollar efter en svækkelse på mere end 20 pct. mandag.

Det er den laveste niveau, bitcoin har haft i 18 måneder, der nu er på 20.823,56 dollar per bitcoin.

The skriver Financial Times.

Flere kryptovalutaer har haft en hård start på ugen, efter inflationsdata der viser højere prisstigninger end ventet, hvilket har fornyet forventningerne til kraftige rentestigninger fra den amerikanske centralbank, Fed.

Mandag stoppede kryptobørsen Binance blandt andet al aktivitet i flere timer, efter platformen Celsius blokerede sine kunder fra at indløse og foretage transaktioner mellem konti.

Ifølge Celsius blev beslutningen foretaget ”til gavn for hele vores ”community” gennem stabilisering af likviditet og drift, mens vi forsøger at bevare og beskytte vores aktiver.”

Ifølge Financial Times var det lidt af en u-vending, da Celsius i flere dage afviste beskyldninger om, at kunderne ikke kunne fortage hævninger.

Samme dag genoptog Binance driften med meldingen om, at en transaktion sad fast.

Den pressede stemning har også bredt sig til flere kryptofokuserede selskaber. Teknologiselskabet Microstrategy, der investerer i bitcoin, mistede mandag en fjerdedel af sin værdi, og den Nasdaq-registrerede kryptobørs Coinbase faldt med 16 pct.

Kryptoaktier står til smæk efter bitcoins dyk

Bitcoin falder til den laveste værdi i halvandet år

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs