ITWatch

Kryptomarkedet har mistet over 4000 mia. kr. i værdi på en uge

Der er igen opstået en anledning til at kigge på risikoen ved at investere i kryptovaluta, efter at stablecoinen terra har mistet 96 pct. af sin værdi på 72 timer.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

En vigtig kryptovaluta, terra har mistet 96 pct. af sin værdi på 72 timer og giver igen anledning til at overveje risiciene forbundet med valutaerne.

Det skriver Berlingske.

Ifølge Berlingske er krisen i kryptovalutamarkedet stærkt forbundet med den generelt hårde økonomiske situation, hvor høje energi- og fødevarepriser har skudt inflationen i vejret, og renteniveauet er på vej i samme retning.

Alligevel er kryptovalutaer anderledes end de regulerede finansmarkeder. Ifølge Jeppe Christiansen, direktør for Maj Invest er kryptomarkedet langt mere risikobetonet, da de forskellige valutaer er så forbundne.

”Når noget teknologi bryder sammen i kryptoverdenen, bryder alt jo sammen. I min optik viser det, at kryptomarkedet bærer på en postuleret værdi,” siger han til Berlingske.

Terra som stablecoin

Terra er en stablecoin, hvilket er ækvivalenten til en såkaldt sikker havn i den almindelige finansverden. En stablecoin forsøger som navnet antyder at have en stabil værdi, eksempelvis forsøger terra at have en fast kurs over for dollaren.

Kursreguleringerne fungerer omtrent på samme måde, som når Nationalbanken holder en fastkurs over for euroen. Når kronen er stærk sender nationalbanken flere penge i omløb for at udvande værdien, og omvendt hvis kronen er svag.

Den samme mekanisme bruges for at regulere terra, men i stedet for, at det er en troværdig centralbank, som styrer pengemængden, så er det de enkelte investorer, som skal rykke rundt på værdierne, hvilket kræver stor tillid brugerne imellem.

Det er vigtigt for kryptomarkedet at have stablecoins, så investorer sikkert kan rykke værdier til og fra de mere volatile kryptovalutaer som bitcoin. Når stablecoins så viser sig ikke at være stabile, kan det have stor betydningen for stabiliteten i markedet.

Marked for kryptovalutar skrumper med millardbeløb på en dag

Coinbase dratter igen - afviser konkursfrygt

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs