ITWatch

Ny Simcorp-direktør fortsætter den nuværende strategiplan

Den kommende topchef har aldrig lavet andet en finansiel software og har været med til at lægge Simcorps nuværende strategi.

Foto: Simcorp /PR

Simcorps kommende administrerende direktør Christian Kromann var med til at starte finanssoftwareselskabets seneste femårige strategiplan, og det er den, der køres videre med.

Det fortæller Simcorps nuværende driftsdirektør (COO) Christian Kromann, der i starten af september overtager stillingen som administrerende direktør fra Klaus Holse.

"Den femårige strategiplan, vi er inde i nu, var jeg med til at starte sammen med Klaus og resten af ledelsesteamet. Det er selvfølgelig den, vi kører videre med," siger Christian Kromann, der pointerer, at han vil se, om han kan få ekstra fart på den strategi.

Den nuværende driftsdirektør forklarer, at markederne har reageret utrolig positivt på de signaler, selskabet sender ud med hensyn til softwareselskabets transformationsproces.

Transformationsprocessen betyder ifølge Christian Kromann, at Simcorp går fra at være en traditionel softwarekoncern til, at kunderne nu ønsker, at det danske selskab tager yderligere ansvar for drift af deres software samt i større grad nogle af deres forretningsfunktioner.

Det drejer sig ifølge den kommende topchef blandt andet om bogføring og andre ting, som kunderne ikke mener er visionskritiske.

"Det mener de, at vi har skala til at levere. Både med en højere kvalitet og til en bedre økonomi," siger Kromann.

Simcorp sigter mod at automatisere, alt det selskabets software kan bruges til og i større grad levere det som en service. Dermed vil Simcorp bevæge sig væk fra ”bare” at levere et stykke software, fortæller Kromann.

Simcorp Gain er eksempel på ny vej

Et eksempel på vejen væk fra ”bare” at levere et stykke software er Gain, som Simcorp købte for nogle år siden.

Simcorp Gain laver datacleansing, hvilket for eksempel kan være af markedspriser for en aktie. Dataene kan komme fra flere forskellige leverandører, og det gælder ifølge Kromann så om at finde afvigeren, og vælge de andre.

Den gamle forretningsmodel går ud på at sælge softwaren til kunder, der selv har et team til at udføre datarengøringen.

Simcorp har imidlertid for omkring tre måneder siden, selv opbygget et team, der laver en service, selskabet kalder data care, hvor det er slutproduktet, der bliver solgt.

"I stedet for at sælge softwaren, så sælger vi nu Gain data. Vi får derved noget skala, forklarer Christian Kromann," der fortsætter:

"I stedet for at sælge et stykke software, der kan det. Så sælger du det produkt, der kommer ud af det."

Den type af service vil der ifølge den kommende topchef komme mere efterspørgsel efter.

Har ikke lavet andet end finansiel software

Christian Kromann forklarer, at han ikke har lavet andet end finansiel software.

Simcorps nuværende driftschef og kommende topchef startede sin karriere i Unibank for at fortsætte i en længere periode i softwareleverandøren Sungard, hvor han var frem til 2016. Her skiftede han til den danske softwarevirksomhed Tia Technologies, som dengang var ejet af kapitalfonden EQT.

Den nuværende og den kommende topchef mødtes for 6-7 år siden til en kop kaffe, forklarer Christian Kromann.

"Vi fortsatte dialogen, og for to år siden passede det hele sammen til, at jeg kunne slutte mig til Simcorp," siger Christian Kromann.

Simcorp får ny topchef

Simcorp mere end syv-doblet under Klaus Holse 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs