ITWatch

Fintech-selskabs overtagelse af norsk virksomhed kræver flere nye aktier end ventet

NPInvestor må afgive flere nye aktier end forventet, når det skal overtage norsk selskab, som driver bank- og betalingsforretning i Afrika og Asien.

Foto: SHANNON STAPLETON/Reuters / X90052

NPInvestors overtagelse af norske Blockbonds, som driver bank- og betalingsforretning i Afrika og Asien kræver nu flere nye aktier end tidligere antaget, oplyser NPInvestor fredag aften.

Transaktionen, der første gang blev annonceret den 23. februar, sker via et aktiebytte, hvor Blockbonds' aktionærer bytter sine aktier med nye aktier i NPInvestor.

Tidligere var det aftalen, at 19,6 mio. eksisterende aktier i Blockbonds skulle byttes med 1,9 mia. nye aktier i NPInvestor, men efter at en række Blockbonds-topfolk har udnyttet optioner er antallet af aktier i selskabet steget til 24,05 mio. aktier.

Bevægelsen er sket, efter at Blockbonds har fået godkendt et nyt produkt i Rwanda, oplyser NPInvestor, og det betyder, at der nu skal 2,38 mia. nye aktier i NPInvestor til at gennemføre overtagelsen.

Handlen er på dagsordenen til NPInvestors ordinære generalforsamling, der skal afholdes den 26. marts.

Læs alle artikler om kriseramte NPInvestor

It-virksomhed kæmper mod uret: "Selskabet skal finde nye indtægtskilder for at have en fremtid" 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs