ITWatch

Simcorp har udsigt til fald på top- og bundlinje

Analytikerne regner med, at Simcorp går tilbage over hele linjen, når selskabet kommer med regnskab torsdag.

Foto: Simcorp/PR

Analytikerne venter tilbagegang på både top- og bundlinje, når det danske finanssoftwareselskab Simcorp torsdag offentliggør regnskabstal for tredje kvartal af et hidtil turbulent 2020.

Det fremgår af estimater, som Simcorp har indhentet forud for regnskabet blandt op til syv analytikere.

Omsætningen ventes i tredje kvartal at vise et fald til 110,2 mio. euro fra 117,4 mio. euro i samme kvartal sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) ventes at falde til 26,2 mio. euro fra 35,2 mio. euro i andet kvartal 2019.

Simcorp, der leverer integrerede it-løsninger til nogle af verdens helt store kapitalforvaltere og kapitalejere, ventes på bundlinjen af kunne fremvise et overskud for perioden på 21,2 mio. euro ifølge estimaterne. I tredje kvartal 2019 viste den post et overskud på 29,3 mio. euro.

Tabte licenssalg

I andet kvartal i år viste omsætningen et fald til 106,7 mio. euro fra 109,5 mio. euro, hvor tilbagegangen især var drevet af et fald på 85,7 pct. i salget af nye licenser til 2,0 mio. euro.

Faldet i licenssalget blev tilskrevet, at indtægtsføring af tre nye licensaftaler blev udsat, da visse betingelser skulle være opfyldt før licensgebyret kunne indregnes.

Når regnskabet tikker ind torsdag morgen, vil der derfor blandt andet være fokus på, om betingelserne er blevet opfyldt, og licensaftalerne er blevet indtægtsført.

Omsætningen fra softwareopdateringer og support viste til gengæld gode takter i andet kvartal med en organisk vækst på 5,3 pct. og en omsætningsvækst i lokal valuta på 7,3 pct. til 44,1 mio. euro.

I tredje kvartal venter analytikerne et fald i ordreindgangen til 18,1 mio. euro fra 19,1 mio. euro, efter at andet kvartal bød på et fald til 16,9 mio. euro fra 22,6 mio. euro.

Ordreindgangen var i andet kvartal ramt af konverteringer af to kontrakter til abonnementsbaserede licenser, hvilket trak ordreindgangen ned med 6,5 mio. euro. Det løftede modsat licenssalget med 6,5 mio. euro.

Suspenderede forventninger

Simcorp suspenderede forventningerne i foråret under coronakrisens værste hærgen, men de blev genoptaget i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Forud for regnskabet venter finanssoftwareselskabet en omsætningsvækst i 2020 på mellem minus 5 pct. og plus 5 pct. målt i lokal valuta, og driftsmarginalen, EBIT, ventes at lande på mellem 22 til 27 pct. ligeledes i lokale valutaer.

Opmærksomheden vil i forbindelse med torsdagens regnskabspræsentation også være på den ikke-bindende aftale, der blev annonceret i starten af oktober, om et partnerskab med amerikanske State Streets tyske selskab, State Street Bank International Gmbh, der er Simcorps kunde.

Simcorp meddelte samtidig, at det vil være "en stor kontrakt", og hvis den bliver endelig, så vil det få betydning for forventningerne til omsætningsvæksten og EBIT-marginen i 2020, så de vil lande i den øvre ende af intervallerne.

Simcorp-direktør bliver formand hos fintech-selskab

Simcorp annoncerer en række nye kunder i Nordamerika 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs