ITWatch

Finanshus sænker anbefaling af Simcorp

På trods af planer om et nyt partnerskab om løsninger til forsikringsselskaber i Europa, Mellemøsten og Afrika sænker finanshuset SEB anbefalingen af Simcorps aktie til "sælg".

Foto: Simcorp/PR

Anbefalingen af aktien i softwareselskabet Simcorp er mandag blevet sænket til "sælg" fra tidligere "hold" af finanshuset SEB Equities.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet for aktien i er dog samtidig blevet løftet til 775 kr. fra førhen 750 kr. Det løftede kursmål indikerer imidlertid et negativt potentiale på godt 10 pct. i forhold til lukkekursen mandag i 865 kr.

SEB indførte en neutral anbefaling af aktien i Simcorp i maj, da kursen på aktien lå i 678,50 kr.

Nyt partnerskab

Mandag meddelte Simcorp, at det danske softwareselskab har lavet en aftale amerikanske State Streets tyske selskab, State Street Bank International Gmbh.

Selvom den aftale gør Simcorps prognose for 2020 mere sikker og kan give mere omsætning fremover, handles aktien til en meget høj præmie sammenlignet med konkurrenterne.

"Efter den seneste kursstigning mener vi, at Simcorps værdiansættelse er blevet for krævende, da vi stadig sætter spørgsmålstegn ved, om selskabet vil være i stand til at levere på sit langsigtede mål om encifret vækst i omsætningen," skriver SEB i en analyse.

Den seneste måned er Simcorp-aktien steget 11,5 pct.

Aftalen med State Street er indtil videre ikke-bindende, men planen er, at parterne i løbet af resten af 2020 indgår en endelig aftale. Hvis det sker, vil Simcorps omsætningsvækst lande i den høje ende af intervallet minus 5 til 5 pct., mens EBIT-marginen vil lande i den høje ende af intervallet 22-27 pct.

SEB har hævet sin forventning til Simcorps omsætningsvækst til 4,7 pct. målt i lokal valuta fra 2,9 pct., og en EBIT-margin på 26,7 pct. fra 25,8 pct.

Mandag steg Simcorp-aktien 5,4 pct. til 865 kr.

Simcorp-topchef: Aftale med State Street er vigtig

Simcorp indgår aftale om partnerskab med State Street

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger