Penneo brager frem på First North-børsen på første handelsdag

Tech-selskabet Penneo oplever stor interesse på den københavnske minibørs, First North, hvor selskabet tirsdag er blevet noteret.
Niels Henrik Rasmussen er adm. direktør Penneo. | Foto: Penneo/PressConnect/PR
Niels Henrik Rasmussen er adm. direktør Penneo. | Foto: Penneo/PressConnect/PR
AF RITZAU FINANS

Det danske teknologiselskab Penneo debuterer på den københavnske minibørs, First North, med et markant kurshop.

Efter næsten en times handel koster en aktie i selskabet 24,85 kr. Dermed er der tale om mere end en fordobling af kursen fra tegningskursen på 11,06 kr. Aktien har været handlet mellem 27,70 kr. og 22,31 kr.

Det varme modtagelse på børsen vækker også begejstring hos Niels Henrik Rasmussen, der er administrerende direktør hos Penneo.

"Som selskab har vi været overvældet over den store interesse forud for børsnoteringen, som har resulteret i, at vi måtte øge kapitalrejsningen fra 35 til 50 mio. kr."

"Nu er vi helt fantastisk glade for, at børsnoteringen er en realitet, og at alle nu kan købe Penneo-aktien på Nasdaq First North i København," siger han i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Der var, som direktøren selv påpeger, også rift om de aktier, der blev udbudt i forbindelse med noteringen af Penneo på First North.

Det offentlige udbud af aktier blev overtegnet mange gange, og der blev lagt bud ind for 285 mio. kr. på de udbudte aktier for 14 mio. kr.

Det oplyste selskabet selv i en meddelelse den 26. maj.

Oprindeligt var ambitionen at rejse 35 mio. kr. i forbindelse med børsnoteringen, men efter positiv respons fra en række kendte og større danske investorer blev beløbet hævet til 50 mio. kr.

Fortegnere fik dog kun mulighed for at købe aktier for 36 mio. kr. ud af de 50 mio. kr., der skulle rejses ved børsnoteringen.

De resterende 14 mio. kr. var en del af det offentlige udbud, som blev afsluttet i sidste uge.

Penneo har udviklet en særlig software, som gør det enkelt og hurtigt for revisionshuse at lade deres klienter underskrive eksempelvis årsregnskaber med NemID-signatur og få digitaliseret hele det bagvedliggende workflow.

Ved udgangen af 2019 havde Penneo over 1600 skandinaviske virksomheder som kunder.

17 ud af de 20 største danske revisionshuse er kunder hos IT-selskabet, og over 60 pct. af årsregnskaberne til Erhvervsstyrelsen i Danmark bliver i dag underskrevet med Penneos software.

Penneo sætter kurs mod First North-debut tirsdag efter overtegning

Fintech-børskandidat melder om interesse op til notering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også