ITWatch

Analytiker: Simcorps salg til nye kunder ser stærkt ud

Analytiker venter, at Simcorp fredag fremlægger et regnskab for andet kvartal, der viser godt gang i salget til nye kunder.

Foto: Simcorp/PR

Der er lagt i kakkelovnen til et stærkt kvartal, når softwareselskabet Simcorp fredag leverer regnskab for andet kvartal af 2019.

Det vurderer André Thormann, der er analytiker hos ABG Sundal Collier, og som dækker selskabet. Han venter, at selskabets salg til nye kunder i kvartalet kommer til at vise sig særdeles solidt.

"For Simcorp er det allervigtigste, at de får solgt software dels til nye kunder, så de kan få mere omsætning løbende, men også at de sælger mere til selskabets eksisterende kunder. Hvis vi kigger på, hvad Simcorp allerede har annonceret til markedet, kan vi se, at deres salg til nye kunder ser rigtig stærkt ud."

"Simcorp har annonceret tre nye kunder i regnskabet for første kvartal, som bliver medregnet i andet kvartal, og derudover har de annonceret en stor koreansk kunde, som også bliver medregnet i andet kvartal. Til sidst er der også en større asiatisk kunde, som de vandt i fjerde kvartal af 2018, og som vi forventer vil blive medregnet i andet kvartal," siger André Thormann.

Ifølge estimater indsamlet af Simcorp selv blandt op til syv analytikere inden regnskab venter analytikerne, at Simcorp i andet kvartal har løftet omsætningen til 107,8 mio. euro fra 83,0 mio. euro i samme kvartal sidste år.

På samme tid forventer analytikerne, at driftsresultatet (EBIT) lander på 30,6 mio. euro mod et realiseret driftsresultat på 14,0 mio. euro i samme kvartal af 2018.

Endelig ventes nettoresultatet at lande på 23,6 mio. euro i perioden mod et nettooverskud på 11,2 mio. euro i det sammenlignelige kvartal.

Når regnskabet tikker ind fredag morgen, vil ABG-analytikeren særligt holde øje med, om Simcorp kommer nærmere ind på markedsvilkårene for kapitalforvaltere.

"Folk er på stikkerne, fordi vi ved, at kapitalforvalterne er pressede, og en stor del af Simcorps kunder er kapitalforvaltere. Endnu vigtigere er det, at over halvdelen af Simcorps potentielle kunder er kapitalforvaltere, så hvis de holder igen med at købe nye it-systemer, kan det selvfølgelig påvirke Simcorp."

"Så det bliver spændende at se, om selskabet har noget nyt at sige om det, men som udgangspunkt venter jeg det ikke," siger André Thormann.

I forbindelse med Simcorps regnskab for første kvartal fortalte topchef Klaus Holse, at selskabet ser en tendens, hvor kapitalejere i stigende grad ønsker at forvalte investeringerne selv, hvilket lægger pres på kapitalforvalterne.

På samme tidspunkt understregede direktøren, at tendensen også har åbnet et nyt marked for Simcorp, fordi kapitalejerne ofte har brug for nye systemer for selv at kunne investere. Det har blandt andet betydet, at Simcorp har fået udvidet sin portefølje af kapitalejer-kunder - særligt på det nordamerikanske marked.

Regnskabet offentliggøres fredag den 23. august om morgenen.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger