ITWatch

Kunstig intelligens sætter stopper for milliardsvindel

Brugen af kunstig intelligens har hjulpet betalingsselskabet VISA til at forhindre svindel for 25 milliarder dollar.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Svindel for intet mindre en 25 mia. dollar – svarende til 166 mia. kr. – er blevet forhindret ved hjælp kunstig intelligens hos betalingsgiganten Visa.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Med mere end 127 mia. transaktioner i 2018 er selskabet et af verdens største, når det gælder elektroniske betalinger.

Det er risikostyringsværktøjet Visa Advanced Authorization, der overvåger og evaluerer autorisationer af transaktioner på Visa Global-betalingsnetværket, som har hjulpet med at forhindre svindlen, og det sker ved af kunstig intelligens.

"En af de sværeste udfordringer inden for betalinger er at adskille gode transaktioner foretaget af kortindehavere fra de dårlige transaktioner fra svindlere, uden at man skaber friktion i processen," udtaler Melissa McSherry, der er senior vice president og global chef for Data, Risk and Identity Products and Solutions hos Visa, i meddelelsen.

Hun peger på, at Visa var det første betalingsnetværk, der begyndte at anvende neuralt netværksbaseret AI (kunstig intelligens) i 1993 for at analysere risikoen i transaktioner i realtid. Mere end 8000 finansielle institutioner i 129 lande benytter Visa Advanced Authorization-løsningen.

Storbank skyder penge i konkurrent til dansk fintech

Mastercard går sammen med Microsoft i partnerskab om digital verificering

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger